Beechcraft B-350’ler İsrail heronlarını kızağa çektirdi

İnsansız hava araçları Heronlardan istenilen verim alınamayınca devreye sokulan Beechcraft B-350'ler tam not aldı   Terörle mücadelede kullanılan

İnsansız hava araçları Heronlardan istenilen verim alınamayınca devreye sokulan Beechcraft B-350’ler, tam not aldı

Terörle mücadelede kullanılan İsrail yapımı’heron’lardan bölgede yeterli verim alınamaması üzerine devreye sokulanB-350 gözetleme uçakları, terör bölgesinde kuş uçurtmadı.Yeni Şafak gazetesinden Tahir Alperen’in haberine göre,KaraKuvvetleri (KKK) Komutanlığı’nın kiralık olarak kullandığı 3 adetBeechcraft B-350 uçağı, tüm yıl boyunca her türlü hava şartında uçuşyaptığı bölgede birçok terör olayının engellenmesinde ’elektronikistihbarat’ sağladı. HD kalitesinde görüntü kaydı yapabilen kameralarsayesinde yerden yaklaşık 10 kilometre yukarıda yüksek irtifada bilemağaraların yerini tespit ederek buradaki hareketliliği bağlı bulunduğumerkeze görüntü olarak ulaştırabiliyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığıaracılığıyla Emniyet Genel Müdürlüğü için B-350 siparişi verildi.

İLK PARTİ MARTTA GELİYOR

Noktaoperasyonlar için kullanılacak görüntüye dayalı istihbari bilgi servisiyapabilen Beechcraft B-350 tipi insanlı hava araçları ilegüçlendirilecek Emniyet’in hava gücüne mart ayında ilk uçağın teslimatıyapılacak. Toplam 5 uçaktan oluşacak filoya ilk teslimatın arından 7 ayiçerisinde 4 tane daha eklenecek. KKK envanterinde 3 adet kiralık uçakbulunurken, geçtiğimiz yıl içerisinde elde ettiği görüntü sayesindeterörle mücadelede önemli sonuçlar veren nokta operasyonlara imzaatıldı. Ayrıca kiralama yöntemiyle kullanılan uçakların maliyetininyüksek olması nedeniyle bundan sonra filolara dâhil edilecek uçaklariçin satın alma yoluna gidileceği belirtildi.

YERDEKİ FARENİN RÖNTGENİNİ ÇEKİYOR

BeechcraftKing Air B-350 tipi insanlı uçaklarının, üzerinde bulunan yüksekçözünürlüklü kameralar sayesinde kırsal alanda etkili görüntüleralındığı belirtiliyor. Yere santimetrelerce yaklaşabilen kameramercekleri sayesinde HD görüntü kaydı yapabilen söz konusu uçaklarınaynı zamanda yeraltındaki belli bir mesafeye kadar da termal görüntüalabildiği ifade ediliyor.

ÖZELLİKLERİ DAHA ÜSTÜN

UçaklarınElazığ, Van, Ankara, Diyarbakır ve Batman merkezli konuşlandırılacağıbelirtildi. Elde ettikleri görüntüleri söz konusu bölgelerde bulunanmerkezlere anlık olarak iletecek olan uçakların, her türlü havaşartlarında ve yüksek irtifada uçabildiği ifade edildi. Daha öncekullanılan Heron’lardan çok daha kaliteli görüntü alabilen uçakların enbüyük farkı ise, 7 gün 24 saat kesintisiz uçabilmelerinin yanı sıra, animanevra yapsa dahi görüntü kaybının yaşanmaması olarak gösteriliyor.

OPERASYON TİPİ DEĞİŞİYOR

Alınacakolan yeni uçaklarla birlikte terörle mücadele alanında düzenlenecekolan operasyonlarında tipi değişiyor. Geçtiğimi yıl içerisinde uçuşyaptığı bölgede birçok terör olayının engellenmesinde ’elektronikistihbarat’ sağlayan ve başarılı operasyonlara imza atılmasında büyükkatkısı olan uçakların alımının tamamlanmasının ardından yapılacakoperasyonların noktasal olacağı belirtildi. 30 bin feet yani yaklaşık 10km yüksekliğe kadar çıkabilen uçaklardan alınacak anlık görüntülerinbağlı bulundukları merkezlere oradan da daha üst komuta kademelerineiletilmelerinin ardından düğmeye basılacak ve nokta operasyonlargerçekleştirilecek. Böylece operasyonlarda yaşanabilecek can kaybını daminimize edilmesi planlanıyor.

#

23 Şub 2013 - 00:00 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.