Bakan Açıkladı! Yerli WhatsApp'a Yoğun İlgi

Yerli WhatsApp'a yurtdışından yoğun talep geldiğini belirten Bakan Arslan iddialı konuştu: 'Bu sistem dinlenemez depolanamaz yazılımı yapan

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı AhmetArslan, yerli WhatsApp için yurtdışından da yoğun talep gelmeye başladığını belirterek, "Bunu başka ülkelere de satacağız" dedi. Arslan, yerli WhatsApp'ın güvenliği konusunda iddialı konuştu: "Dinlenemez, depolanamaz ve yazılımı yapan kişiler tarafından bile müdahale edilemez."

BİREYSEL HİZMET 6 AY SONRA

Bakan Arslan, son ayların belki de en popüler seyahat rotalarından biri haline gelen Doğu Ekspresi'nde soruları yanıtladı. Yerli WhatsApp'ı önce devlet sonra isteyen özel sektör kuruluşlarının kullanacağını anlatan Arslan, "6 ay sonra da bireysel hizmete yani vatandaşın kullanımına sunacağız" dedi. FETÖ'cüler nedeniyle toplumda bir kaygı olduğunun altını çizen Arslan, şöyle devam etti: "Sade vatandaşa vaadimiz şu; biz bu sistemi öyle bir kriptoloji ile hazırlıyoruz ki, sadece gönderici ve alıcıyı, bir sunucu marifetiyle irtibatlandırıyoruz. Bu irtibatlandırma çerçevesindeki bilgileri hiçbir şekilde depolamıyoruz, depolamayacağız. Hiçbir şekilde ona sistemin müdahale etme şansı yok. Buna vatandaş nasıl inanacak peki? Özel sektör kurumları kullandığında uzmanları güvenli olduğunu görecek. Sistem dinlenemeyecek, kaydedilemeyecek, takip edilemeyecek. Yazılımı yapan kişi bile buraya ulaşamaz."

YABANCIDAN TALEP ÇOK

Hackerler da dahil birçok kişiye güvenlik testi yaptırdıklarını belirten Arslan, sistemde bir açık bulunmadığını söyledi. Arslan, projeyi açıklamalarından itibaren dünyanın her yerinden olağanüstü saldırılar olduğunu ancak bunu başaramadıklarını kaydetti. Bu sistemi şimdiden birçok ülkenin istediğine dikkat çeken Arslan, "Dinlenemediği ve takip edilemediği için istiyorlar. Biz onlara bu sistemi satacağız yani" diye konuştu. Arslan, yerli mail konusunda çalışmaların sürdüğünü, e-ticaret konusunda da çok ileri olduklarını ifade etti. Arslan, özellikle e-ticaret konusunda yurtdışından büyük talep gördüklerini, bu konuda Katar ile işbirliği yapacaklarını sözlerine ekledi.

MYNET

15 Şub 2018 - 07:54 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.