Android 7.0, Galaxy S7'yi "Bozdu"

Bazı kullanıcılar Android Nougat güncellemesinden sonra Galaxy S7 telefonlarında bu ilginç sorunla karşılaştıklarını söylüyorlar!

Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge, farklı bölgelerdeAndroid 7.0 Nougat güncellemesini almaya başladı. Bu sırada sadece bazı Galaxy S7 ve S7 Edge'leri ilginç bir detay ortaya çıktı.

Sammobile'ın da keşfettiği üzere bazı telefonlar, Nougat güncellemesi tamamlandıktan sonra standart Quad HD çözünürlüğünden (2560x1440) Full HD'ye (1920x1080) geçiş yapabiliyorlar. Bu aslında Samsung'un güç tasarrufu moduna ait bir işlev ve pil tükenmeye yaklaştığında pilden tasarruf etmenizi sağlıyor. Ancak Android 7.0'e güncelledikten sonra bazı cihazların neden daha düşük çözünürlükte çalışmaya başladığı bilinmiyor.

Quad HD yerine sürekli olarak Full HD çözünürlüğü kullanarak pil tasarrufu sağlayabilirsiniz, ancak bu durumda Quad HD ekran için ödediğiniz paranın anlamının kalmayacağını haklı olarak düşünebilirsiniz.

Sorunun basit bir çözümü var. Ayarlar > Ekran yolunu izleyerek buradan tekrar Quad HD çözünürlüğüne geçiş yapabilirsiniz. Bu değişikliği yaptıktan sonra telefonu baştan başlatsanız da ayar geçerliliğini koruyor.

21 Oca 2017 - 00:18 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.