17 Yıl Aradan Sonra Nokia 3310 İçin Geri Sayım

Apple'ın dokunmatik telefon devrimiyle RIM (Blackberry) gibi sarsılan markalardan biri de malumunuz üzere Nokia olmuştu. Ağ cihazları konusundaki faaliyetlerine

Dünya çapında 126 milyon satan Nokia 3310 bugünlerde yeniden gündemde çünkü piyasaya çıkmak üzere.

Üstelik ilk ortaya çıktığı İspanya’da açıklanan rakamdan çok daha düşük bir fiyat etiketiyle. 129 sterlinden satışa çıkması beklenen modelin fiyatı 49.99 sterlin olarak açıklandı.

‘Akılsız’ telefon modeli 3310 önce 24 Mayıs’ta İngiltere’de satışa çıkacak. Ön siparişleri alınmaya başlanan modelin daha sonra sırasıyla Almanya, Hollanda ve Belçika’da 5 Haziran’da satışa çıkması bekleniyor.

Modelde numerik tuş takımı ve dokunmatik özelliği olmayan 2.4 inç boyutlarında ekran bulunuyor.

Buna karşın daha ince ve daha hafif olan modelde tuşların ve ekranın yerinde ince kasaya sığması için küçük ayarlamalar yapılmış.

Retro modelin havasını tasarımındaki kıvrımlarıyla taşıyan yenilenmiş 3310’un renkleri çok daha parlak ve HMD’nin belirttiğine göre orijinali kadar sağlam.

Nokia 3310 parlak kırmızı ve parlak sarı ile mat lacivert ve gri olmak üzere 4 farklı renk seçeneğiyle geliyor.

21.yüzyılın 3310’unda iPhone ve Galaxy’lerde görmeye alıştığımız gibi yüksek çözünürlüklü ekran bulunmuyor. Ama bu sayede cihaz daha basit kalarak çok daha uzun pil ömrü sunabiliyor.

Orijinal 3310’a dönersek birçoğumuz için hayal kırıklığı oluşturacak hafızayla karşılaşıyoruz. 17 yıl önce 3310’da sadece son 8 arayan, son 8 aranan ve son 8 kayıp çağrıyı görüntüleyebiliyordu. Kişi listesinin tamamı da SIM kartta saklanıyordu.

12 May 2017 - 07:43 - Teknoloji

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.