Yün Halı Yıkama Nasıl Yapılıyor

Binlerce yıllık geleneği ile Türk kültürünün önemli parçalarından birisi haline gelen halılar binlerce yıldır olduğu gibi modern dünyada da yaşam

Türk toplumunda en özel yaşam alanları olan evlerin her bölümünde halı kullanır. Farklı türleri, renkleri ve desenleri ile de toplumun bu değerli kültür parçası yaşamın her noktasında en etkin şekilde kullanılıyor. Sıcaklığı ve kullanım rahatlığıyla olduğu kadar dekoratif etkisiyle de tercih edilen halılarda değişen yaşam tarzları ve taleplere göre halıda farklı türlerin üretimi yapılırken, modern dünyanın halı trendi yün halılardır.

Kabarık ve sık olan dokusunun yumuşak hissiyatı ve etkileyici görselliği gibi pek çok faktör yün halıların tercih edilmesinde etkili olsa da yün halıların hassas dokuları diğer halı türlerinden daha zorlu bir bakım gerektiriyor. Halı türleri arasında bakımının çok daha önemli olduğu yün halıların sık ve yoğun hav iplikleri arasına ve dip kısımlarına zararlı bakteriler ve toz partikülleri standart kullanımda dahi yoğun olarak yerleşir. Sağlığı da yüksek oranda tehdit altında bırakan bu zararlı maddelerin temizlenebilmesi için profesyonel yün halı yıkama uygulaması gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Evde Yün Halı Lekeleri İçin Yapılabilecekler

Yün halı yıkama işlemi öncesinde lekeli yün halıların lekelerine özel uygulamalar gerçekleştirilir. Yün halınızın lekesinde derinlemesine temizlik için ilk müdahale ve ardından Çankaya halı yıkama fabrikası teknolojik altyapısında teknik işlemler yapılır. Hangi yün halı lekesi için hangi ilk uygulamayı yapmanız gerektiği yün halınızın türüne, dökülen sıvı veya farklı gıda maddesi ve etkisine göre değişiklik gösteriyor. Yün halı leke temizliği için hangi lekeye hangi müdahaleyi yapmanız gerektiği konusunda birkaç örnek vermek gerekirse;

Meyve ve diğer gıda maddeleri için; ilk müdahaleyi ılık su ve pamuk dokulu havluyla tampon yaparak, gerçekleştirmelisiniz.

Şarap ve limonata lekeleri için; Bir kap içerisine hazırlayacağınız yarı yarıya su ve sirke karışımıyla silmeniz ve şampuanlamanız gerekiyor. İkinci aşamada kullanacağınız şampuanın yün halılara özel olarak üretilen şampuanlar olması gerekiyor. Eğer bu tip bir şampuanınız bulunmuyorsa profesyonel Dikmen halı yıkamateknik personelleritarafından uygulanması için ilk aşama sonunda bırakmalısınız.

27 Şub 2017 - 15:43 - Bilgi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.