YGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

Üniversiteye geçişin ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bu yıl da binlerce öğrencinin katılımıyla yapılacak. Peki YGS sınav

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (

ÖSYM

) tarafından her yıl düzenlenen ve üniversiteye geçişin ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (

YGS

), bu yıl da binlerce öğrencinin katılımıyla yapılacak. PekiYGS sınav yerleri ne zamanbelli olacak? İşteYGS sınav giriş belgesive YGS hakkında detaylar...

YGS SINAV YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK? SINAVA GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Binlerce öğrencinin 12 Mart Pazar günü gireceği YGS sınavı için gerekli olan sınav giriş belgeleri adaylar tarafından bekleniyor. Geçtiğimiz yıl sınavdan 11 gün önce yayınlanan sınav giriş belgelerinin bu yıl için de 2 Mart tarihinde yayınlanması tahmin ediliyor.

2017 YGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversiteye geçişin ilk aşaması olan YGS, geçtiğimiz yıl 13 Mart Pazar günü gerçekleştirmiş ve binlerce öğrenci sınava katılmıştı. Bu yıl da YGS sınavı12 Mart 2017 Pazargünü yapılacak ve üniversite adayları ilk aşamayı geçmek için 160 dakika boyunca ter dökecek.

Öğrenciler bu sınavda ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testine tabi tutulacak. Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumlu olacak.

YGS GÜNÜ ULAŞIM ÜCRETSİZ

İstanbulBüyükşehir Belediye Meclisi'nde (İBB)AK PartiveCHPGrubu'nun konuyla ilgili sunduğu ortak önerge, teklif kararı olarak görüşülerek meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Böylece12 Mart Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçis Sınavı (YGS)'na girecek öğrenciler ve görevlilere toplu taşıma ücretsiz olacak.

ÖSYM: "ÇİPLİ KİMLİK ŞARTI YOK"

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvuran adayların "çipli kimlik kartı" ile girmesinin zorunlu olmadığı uyarısında bulunuldu.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından doğum, kayıp, mevcut kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat sebebiyle kullanılmayacak durumda olan kimlik kartlarının yenilenmesi başvurularında, yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar 15 gün geçerli "geçici kimlik belgesi" düzenleneceği düşünülerek, kimlik değişikliği talebi olan adayların yeni kimlik kartı edinme işlemlerini sınav günlerine bırakmamaları gerekiyor.

Adaylar, mevcut nüfus cüzdanları, geçerlilik süresi dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar düzenlenen 15 gün süreli "geçici kimlik belgesi" ile de sınava girebilecek.

21 Şub 2017 - 14:28 - Bilgi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.