Ramazan Ne Zaman Başlıyor?

Geçtiğimiz gün Berat Kandili'nin idrak edilmesiyle birlikte vatandaşlar 'Ramazan ayı ne zaman başlıyor?' sorusuna yanıt aramaya başladı.

misafir
Haber albümü için resme tıklayın

İslama göre sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın pekiştiği, sevgi, saygı ve kardeşlik duygularının daha da güçlendiği Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Müminler için Ramazan ayının diğer aylara oranla dini ve sosyal hayatında büyük bir önemi vardır. Peki, 2017 Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı ne zaman? İlk oruç ne zaman tutulacak?

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR? 2017

Ramazan ayı, evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş beraatının verildiği, yapılan 70 farz ibadetin karşılığı sevapla ödüllendirildiği sabır ve yardımlaşma ayı olarak bilinir. Kur'an-ı Kerim'in indiği ay olan Ramazan ayının ne zaman başlayacağı müslümanlar tarafından merak ediliyor. 2017 yılında Ramazan ayı 26 Mayıs Cuma gününü 27 Mayıs Cumartesi'ye bağlayan gece başlayacak.

Bu ayda müslümanlar oruç tutarak Allah'a ibadet ederler. Ramazan ayının bitiminde Ramazan Bayramı kutlanır.

13 May 2017 - 21:42 - Bilgi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.