Neye İhtiyacınız Varsa Gidermeye Hazırız

Cazibe merkezleri programının tanıtımı ve bir takım ziyaretlerde bulunmak için  Şanlıurfa'ya gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan katıldığı

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesinde üniversiteye ait HRÜ GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği ile Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezleriyle "Merkez Laboratuvar Projesi"nin açılışları için açılış programı düzenlendi. Düzenlenen açılış programına, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yanı sıra Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Belediye başkanları, ile çok sayıda öğretim görevlisi katıldı.

Programda açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, üniversitelerde az ama kaliteli bölümler açmanın başarıyı getireceğine inandığını belirterek, "üniversiteyi üniversite yapan ne görkemli binaları, ne her yıl artan öğrenci sayılarıdır. Üniversiteyi üniversite yapan öğretim görevlileridir, araştırmalarıdır, ortaya çıkan çalışmalarıdır. Ancak biz o zaman üniversite diyebiliriz. Öğrenci sayılarını yarıştırarak, üniversiteleri bir yere koyamayız. Peki ne yapmalıyız. Öğrenci sayısını artırmamalıyız. Üniversitelerimizin kalitesini artırmak istiyorsak, öğretim üyelerinin sayısını, öğrenci sayısını artırmamalıyız. Master ve doktora yapan öğrenci sayısını artırmalıyız. Dünyanın en modern laboratuvarlarına ve cihazlarına sahip olmalıyız. HRÜ bu temel konularda hareket ettiği sürece Kalkınma Bakanlığı olarak sonuna kadar destek olmaya hazırız. Neye ihtiyacınız varsa gidermeye hazırız" şeklinde konuştu.

Düzenlenen programın ardından Bakan Elvan ile beraberindekiler Tarihi Gümrük Han'da vatandaşlarla bir araya gelmek için üniversiteden ayrıldı.

04 Şub 2017 - 21:40 - Bilgi

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.