Kredi Kartı Kullananlar Dikkat!

Bilinçli kullanıcı nasıl olur alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz.

Online olarak alışveriş yaparken kullandığınız kredi kartını bir başkası daha kullansaydı ne düşünürdünüz yada ne yapardınız.Haydi beraber inceleyelim olanları ve olacakları;

Eskiden alışveriş ihtiyaç dahilinde yapılırken artık keyfi ve fuzuli bir şekilde de yapılmakta. Alışveriş online platforma taşındık dan sonra beraberinde güvenlik zafiyetlerini de getirdi. Keyfi alışveriş olarak adlandırdığımız oyun alışverişlerini de online olarak sunan websiteleri ve oyun platformları alışveriş yaptık dan sonra kart bilgilerini gizliyor mu yoksa siliyor mu?

WhatsApp ihbar hattımıza ulaşan bir vatandaşın belirttiğine göre, online olarak oynanan bir aksiyon oyunu üzerinden amcasına ait kredi kartından ödeme alınmış ve bu ödeme tamamen bilgisi dışında gerçekleşmiş. Söz konusu kredi kartı sahibinin bugüne kadar online olarak alışveriş yapmadığını belirten mağdurun yeğeni bu çekimin illegal olarak yapıldığını ve kart bilgilerinin de yine illegal bir şekilde edinildiğini belirtti.

Fikrimizi alacak olursanız, daha geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da kredi kartı kopyalayan bir cihaz ve bu cihazı kullanan kişiler yakalandı. Dışarıda bile ödeme yaparken kesinlikle dikkatli olmalı ve ödeme yaptığımız pos cihazını kontrol etmeliyiz.

Güvenlik hafife alınacak kadar önemsiz değildir, ne zorluklarla elde ettiğimiz birikimlerimizi bir çırpıda elimizden alacak kadar gözü dönen siber dolandırıcılara dikkat etmeliyiz.

20 Şub 2017 - 18:04 - Bilgi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.