Hem bağlama yapıyor, hem eğitimini veriyor

Şanlıurfa'da genç yaşında bağlama çalmaya başlayan bir müziksever okulunu bitirdikten sonra hem bağlama yapmaya hem de bu işin eğitimini vermeye

Urfanatik Gazetesi / Rıdvan ORTAKAYA

Şanlıurfalı Yunus Gümüşkolan, Harran Üniversitesi Güzel sanatlar fakültesi Müzik öğretmenliğini bitirdikten sonra küçük bir atölye açarak, bağlama yapmaya başladı. Açtığı iş yerinde bağlamayı hem yapan hem de çalan Gümüşkolan, ayrıca da ders vererek, öğrenci yetiştiriyor.

Yaklaşık 10 yıldır bağlama çaldığını belirten Gümüşkolan, “ben geçen sene güzel sanatlar fakültesinden mezun oldum. Zaten daha önce de bağlama çalıyordum. 5 sene kadar önce iş yeri açıp bağlama yapmaya başladım. Okulum bittikten sonra da hem yapmaya devam ettim, hem de ders vermeye başladım” şeklinde konuştu.

Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olduktan sonra bağlama çalmak isteyen öğrencilere eğitim veren Yunus Gümüşkolan, hem bağlama yapıyor, hem çalıyor hem de bağlama dersi veriyor.

Güzel sanatlar fakültesinden mezun olalı bir yıl oldu ancak bağlamayı 10 yıldır çalıyor. Her günü bağlama yapmak, çalmak ve bu işin eğitimini vermekle geçiyor.

Mesleğini anlatan Gümüşkolan, şöyle konuştu; “Mesleğimi severek yapıyorum. Burada öğrencilerim var, onlara ders veriyorum. Bir yandan bağlama yapıyorken, bir yandan da ders veriyorum. Bir bağlamayı yaklaşık bir ay içerisinde tamamlıyorum”

Bağlamayı yaparken bir diğer yandan öğrenci yetiştirmek kolay olmuyor. Bu nedenle bir bağlamanın yapılması da uzun bir süre alıyor.

Gümüşkolan, işini severek yapıyor ve kendisinden ders almaya ve bağlama almaya gelenlere de aynı şekilde bu işi sevdiriyor ancak bir de şikayeti var; Gümüşkolan, müzik aletleri ve müzik hobisinin Şanlıurfa’da gerekli ilgiyi görmediğini söylüyor. Müziğin artık Şanlıurfa’da eski değeri görmediğini ifade eden Gümüşkolan, “Eski videolara baktığımız zaman, gerek kitaplara bakarak müziğin artık eski gibi değer görmediğini görebiliyoruz. Bu kadar emek veriyoruz iyi güzel ama müziğe olan merak oldukça azalmış durumda” dedi.

#

18 Oca 2016 - 19:37 - Bilgi

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.