Bayram Yolculuğuna Çıkacaklar Dikkat!

Ramazan Bayramı tatiline günler kaldı. Aile ziyaretleri için planlar yapılmaya başlandı. Güvenli bir seyahat için yola çıkmadan önce ve yolculukta alınması

Bayram tatiline günler kaldı. Yolculuktan başlayarak, tüm aşamalarda çıkabilecek sürprizlere karşı önlem alın. Yollardaki yoğunluk ve hava sıcaklıkları nedeniyle sabah erken saatlerde yola çıkmayı tercih edin. Sürücü mutlaka iyi bir gece uykusu uyumalıdır. Bireysel farklılık göstermekle birlikte, ortalama 7-8 saatlik bir gece uykusu gereklidir.

Rahat bir yolculuk için sadece uykunuza değil beslenmenize de dikkat etmeniz gerekiyor. Kurubaklagil gurubundan olan besinleri (kurufasulye, nohut vb.) tüketmekten kaçınmalısınız. Yumurta, yola çıkmadan iki-üç saat önce haşlanmış olarak tüketilmesi kısa zamanda acıkmayı önlemede yardımcı olabilir. Şekerli besinler yerine daha çok tuzlu besinleri tercih etmelisiniz. Çok yağlı besinleri (kızartma gibi) tüketmekten kesinlikle kaçınmalısınız. Evinizde, yola çıkmadan önce meyve tüketmeniz, sizi yol boyunca rahatlatacaktır. Mola anında seçtiğiniz mekana ve yemeklere dikkat edin. Çok yağlı besinlerden uzak durun.

20 Haz 2017 - 21:55 - Bilgi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.