Balıkesir’de 15 Temmuz Şehitlerine Mevlid-i Şerif okundu

Balıkesir'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Kapsamında Alacamescit Caminde Öğlen Namazı Öncesi Mevlid-i Şerif Okutularak Vatandaşlara Pilav

Balıkesir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Alacamescit Caminde öğlen namazı öncesi Mevlid-i Şerif okutularak vatandaşlara pilav ve ayran hayrı yapıldı.

Balıkesir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Alacamescit Camiinde öğle namazı öncesi 15 Temmuz’da şehit düşerek şahadet şerbeti için vatandaşlar için Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası okutuldu. Namaz sonrası ise vatandaşlara ayran ve pilav hayrında bulunuldu. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan vatandaşlara pialv dağıttı. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı 15 Temmuz kalkışmasının yıl dönümünde olunduğunu hatırlatarak “Demokrasimize, cumhuriyetimize sahip çıkan bir şehirdeyiz. O gece bütün Balıkesirli hemşerilerimin hainlere karşı çıkmıştı, toplanmış seslerini duyurmuşlardı. Tıpkı Alacamescit’te toplanıp Kurtuluş Savaşının ilk harekatını başlatan Balıkesirliler gibi. Onların torunları da Kocaseyitin torunlarıda Kuva-yi Milliye ruhunu başlatan insanların torunları da aynı şekilde devletine, milletine, cumhuriyetine demokrasisine sahip çıkmıya devam ediyor. Bu ülke bu vatan bizim dolayısıyla biz bu ülkede ilelebet inşallah kıyamate kadar var olacağız. Bayrağımızla ezanımızla Türkiye Cumhuriyeti varlığını devam ettirecek. Balıkesirli’de kendisine yakışanı yapmaya devam edecek”dedi.

#

15 Tem 2019 - 14:53 Balikesir- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.