Yüksekova'daki olaylar sırasında 2 kişi öldü!

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesinde dün gece güvenlik güçlerinin başlattığı hendek kapatma operasyonu sabaha kadar devam ederken teröristler ara

Yüksekova İlçesi'nde güvenlik güçleri, PKK'lıların hendek ve barikatlar kurduğu Orman, Yeşildere ve Cumhuriyet mahallerine operasyon yaptı. Mahallelere giden güvenlik güçlerine operasyonda, PKK'lı teröristler el yapımı patlayıcı, roketatar ve otomatik silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 2 zırhlı polis aracının hasar gördüğü belirtildi.

Sabah saatlerine kadar devam eden operasyonun ardından bir grup gösterici de ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Grup arasında havai fişek atan göstericilere polis gaz bombası basınçlı su ve plastik mermilerle müdahale etti. Olaylar yer yer devam ediyor. İlçede kepenkler açılmadı.

OLAYLAR SIRASINDA 2 KİŞİ ÖLDÜ

Diyar Akın ile Diyar Ertaç, hayatını kaybetti. Yapılan yürüyüş sırasında PKK'lı bir grup polise taş ve molotof kokteyli atmaları üzerine polis göz yaşartıcı bomba, plastik mermi ve basınçlı su kullanarak dağıtmaya çalıştı. Polisin müdahalesini ardından göstericiler ara sokaklara dağılırken, mahale ve sokak aralarındaki gerginlik ise giderek tırmandı.

Cengiz Topel Caddesi'nde çıkan olaylar sırasında kalabalık arasında bulunan Diyar Ertaç başına isabet eden kurşunla olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Diyar Akın ise burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Çıkan bu olayın ardından polis ilçede geniş güvenlik önlemler alırken, hayatını kaybeden Ertaç ve Akın'ın cesetleri ise otopsi işlemlerini yapılması için Hakkari Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

#

16 Eki 2015 - 19:08 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.