Viranşehir'deki çatışmaya ilişkin 10 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı Teröristler arasında çıkan çatışmada 4 PKK'lının etkisiz hale getirilmesinin

Dün akşam saatlerinde Viranşehir ilçesinde

PKK

'lı teröristlerin hücre evine yapılan operasyonda güvenlik güçlerinin teslim olun çağrısına ateşle karşılık verilmesinin ardından çıkan çatışmada 4 PKK'lının etkisiz hale getirilmesinin ardından başlatılan geniş çaplı operasyon kapsamında, hücre eviyle bağlantıları oldukları öne sürülen 10 kişi bugün düzenlenen operasyon ile gözaltına alındı.

Şanlıurfa Valiliği, dün gece teröristlerin etkisiz hale getirildiği operasyona ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, teröristlerin etkisiz hale getirildiği evde tüfek, tabanca, el bombası ve patlayıcı ele geçirildiği vurgulanarak şöyle denildi:

"03.12.2016 günü 20.50 sıralarında Viranşehir İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi Demirciyolu No: 143 sayılı yerde alınan ihbar üzerine emniyet güçlerince bahse konu adrese gidilmiş, PKK/KCK Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca emniyet güçlerine ateş açılmış, bunun üzerine çıkan çatışmada dört (4) örgüt mensubu mühimmatları ile birlikte ölü ele geçirilmiştir. Olay yerinde yapılan incelemelerde; 1 adet roketatar silahı ve bu silaha ait çok sayıda başlık ve sevk motoru, 1 adet AK-47 Kalaşnikof marka otomatik tüfek ve bu silaha ait mühimmatlar, 1 adet M-16 marka otomatik tüfek ve bu silaha ait mühimmatlar, 4 adet tabanca ve bu silaha ait mühimmatlar, 5 adet el bombası, Saniyeli fitil ve El Yapımı Patlayıcı anahtar sistemleri A4 plastik patlayıcı, Pil ve elektrikli kapsüller, 2 adet hücum yeleği, 1 adet sırt çantası, Eylem keşif çalışmalarında kullanılan fotoğraf makinası, hafıza kartı ve keşif notları elde edilmiştir. Ayrıca PKK/KCK Bölücü Terör Örgütü Mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen 10 kişi gözaltına alınmış, gerekli adli tahkikatlar devam etmekte olup firarilerin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir."

04 Ara 2016 - 16:33 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.