Urfalı şoför Mardin saldırısında öldü

Mardin Midyat'ta Jandarma karakoluna yapılan saldırıda Urfalı TIR Şöförü İ.Halil Sevimli hayatını kaybetti

Jandarma Komutanlığına bomba yüklü araçla saldırı

MARDİN'in Ömer İlçesi'nde PKK'lılar İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Patlamada olay yerinden geçen bir TIR sürücüsü öldü, 2 asker de hafif yaralandı.

Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı'na bugün saat 20.15 sıralarında PKK'lılar bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirdi. PKK'lılar jandarma binası önüne getirdiği aracı bırakıp kaçtıktan sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada o sırada yoldan geçen bir TIR sürücüsü ile jandarma binası önündeki nöbet kulübesinde bulunan 2 asker yaralandı. Durumu ağır olan TIR sürücüsü kaldırıldığı Ömerli Devlet Hastanesi'nde doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Askerlerin ise hafif yaralı oldukları belirtildi.

ALINAN ÖNLEMLER ETKİLİ OLDU

Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı binası önüne daha önceden olası saldırıya karşı geniş güvenlik önlemleri alındığı ve binanın önünün beton bloklarla kapatıldığı belirtildi. Beton bloklar nedeniyle patlatılan aracın komutanlık binasında az hasara neden olduğu öğrenildi. Saldırının ardından kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için kapsamlı operasyon başlatıldı.


1 ÖLÜ, 3'Ü ASKER 12 KİŞİ YARALI

Mardin'in Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı'na PKK'lılar bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 1 TIR sürücüsü öldü, 3'ü asker aralarında çocukların da bulunduğu toplam 12 kişi yaralandı.

PKK'lılar Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü aracı komutanlık önünde uzaktan kumanda ile patlatarak düzenlediği saldırının detayları ortaya çıkıyor. Patlama sırasında yoldan geçen ve hayatını kaybeden TIR sürücüsünün Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı 39 yaşındaki Halil İbrahim Sevimli olduğu belirlendi.

Saldırıda yaralanan ve aralarında 2 yaşındaki çocukların da bulunduğu 3'ü asker 12 kişinin tedavileri ise Ömerli ve Mardin Devlet Hastanesi'nde sürüyor. Ömerli'de ilk müdahaleleri yapılan 6 yaralı ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. PKK'lıların tahrip gücü yüksek patlayıcıyı koyduğu aracın şiddetli patlamasında yaklaşık 500 metre mesafedeki binaların camlarının kırıldığı ve bazı binalarda ise hafif hasar meydana geldiği belirtildi. Aracın patlatıldığı noktada ise büyük bir çukur meydana gelirken, İlçe Jandarma Komutanlığı binasında da hasar yaşandığı öğrenildi.


VALİLİK: 1 ÖLÜ, 16 KİŞİ YARALI

Mardin Valiliği, "Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı'na PKK'lıların bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 1 TIR sürücüsünün öldüğünü, askeri lojmandaki 11 kişinin de yarlandığı açıkladı. Açıklamada, "23.06.2016 günü saat 20.25 sıralarında Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı Hizmet Binası Nizamiye'sine bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Menfur saldırı sonucunda biri ağır olmak üzere 5 vatandaşımız ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Saldırıda yoldan geçmekte olan TIR şoförü olan H.İ.S. isimli vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Patlamada karakol bitişiğindeki lojmanda oturan 11 askeri personel ve aileleri cam kırıklarından dolayı hafif şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız Mardin ve Ömerli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmışlardır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla Bölücü Terör Örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

#

24 Haz 2016 - 00:08 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.