Urfalı Sahte Gelin Tutuklandı

Afyonkarahisar'da Tahsin Gökhasan ve ailesini evlilik vaadiyle damadı 50 bin lira dolandırıp gözaltına alınan sözde nişanlı adli kontrol şartıyla

Olay geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar'da mermerci Satılmış Gökhasan evlilik çağına gelen oğlunu evlendirmek için Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde oturan akrabaları Abdullah A. aracılığıyla Şanlıurfa'nın Ahmet Yesevi Mahallesi'nde oturan Halim Demir'in ve kızı Nur Demir olarak tanıtan aileye 15 bin lira başlık parası, 23 bin lira değerinde altın ve 10 bin liralık çeyiz malzeme isteyerek oğlunu nişanlandı. Bir hafta sonra Afyonkarahisar'dan Şanlıurfa'ya gelen Gökhasan Ailesi nişan taktıkları evi bomboş görmeleri üzerine dolandırıldıklarını anlayınca şikayetçi oldu. Gökhasan ailesinin şikayeti üzerine harekete geçen Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, kendisini "Nur Demir" olarak tanıtan kişinin 18 yaşında İ.Ü. olduğunu belirledi. Ekipler tarafından adresi belirlenen İ.Ü., Bağlarbaşı Mahallesi'nde gerçek ailesiyle yaşadığı evde yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen İ.Ü. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Televizyonda izleyen Tokatlı Özkan İ. ve babası Mustafa İ. de polise başvurup, İ.Ü.'un bir süre önce kendilerini de aynı yöntemle Ağustos ayında 20 bin lira dolandıran kişi olduğunu iddia etti. Hakkında daha önce şikayetçi oldu. Şanlıurfa Asayiş şube müdürlüğü Yan-dol büro amirliğince yapılan araştırmalar sonucunda Tokat'tan evlilik maksadıyla Şanlıurfa'ya gelen ve dolandırılan Özkan İ. ve Mustafa İ. isimli şahısları evlilik vaadi ile dolandırdığı tespit edilen İ.Ü. ile birlikte suç ortakları M. G. D. ve K. Y. isimli şahıslar tekrar gözaltına alındı. İ.Ü. M. G. D. ve K.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sahte gelin İ.Ü. tutuklanırken M. G. D. ve K.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

# urfa, Gelin

21 Eki 2017 - 16:43 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.