Urfa Emniyetinden bombalı araç uyarısı

Son iki eyleminde beyaz lüks araçları kullanan terör örgütü PKK'nın şimdi de aynı şekilde beyaz ve ikiz plakalı Audi A4 model bir araçla saldırı

PKK'nın Ankara'daki son iki eyleminde beyaz lüks araçları kullanması üzerine, emniyet birimlerinin şimdi de ikiz plaka taşıdığı belirlenen beyaz Audi A4 model bir aracın peşine düştüğü ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü, araçla ilgili tüm birimlerini uyardı.

BEYAZ AUDİ ARANIYOR

PKK'nın Ankara'da Merasim Sokak'ta park haindeki TSK servis araçlarına yönelik gerçekleştirdiği bombalı eylemde beyaz VW Shirocco, Kızılay'daki eylemde ise beyaz BMW kullanmasını ardından güvenlik birimlerininin son olarak beyaz renkli Audi A4 model bir aracın bombalı araç olabileceği gerekçesiyle peşine düştüğü ortaya çıktı.

TÜM BİRİMLERE ÖZEL UYARI YAZISI

Alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Başkanlığı, Kızılay'daki bombalı saldırıdan bir hafta önce tüm birimlerine özel bir uyarı yazısı gönderdi.

DİYARBAKIR KIRSALINDA

6 Mart'ta gönderilen yazıda, PKK'nın faaliyetlerinin bir bölümünün gün ışığına çıkarıldığı ve 34 YB 2302 plakalı 2015 model beyaz Audi A4 aracın H.K. adlı kişiye ait olduğu ve İstanbul'da kullandığı bilgisi yer aldı. Aynı yazıda aracın benzerinin "ikiz plaka"lı biçimde hazırlanarak Diyarbakır kırsalına götürüldüğü açıklandı.


SANSASYONEL EYLEM HAZIRLIĞI

Yazıda, aracın Diyarbakır kırsalındaki teröristlerce kullanıldığı ve önümüzdeki günlerde bomba yüklü araç haline getirilerek güvenlik güçlerine ait bina ve tesislere yönelik sansasyonel eylemlerde kullanılacağı şeklinde bilgilere ulaşıldığı belirtildi.

İKİZİ İSTANBUL'DA

Yazıda, gerçek aracın İstanbul'da 27 Şubat'ta 16.15'te Hacı Bozan Pantanesi önünde çekilmiş görüntüsüne de yer verildi. Gerçek ve ikiz plakalı araç arasındaki tek farkın ise tavanda yeralan anten olduğuna dikkat çekildi. EGM'nin yazısında söz konusu araca yönelik dikkatli ve duyarlı olunması istendi.

PKK'LILAR GASP ETTİ

Öte yandan, Kızılay'daki patlamada kullanılan bomba yüklü aracın bağlantılarının ortaya çıkarıldığı Şanlıurfa'dan da farklı bir uyarı geldiği de öğrenildi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, 20 Şubat'ta il emniyet müdürlüklerine gönderdiği yazıda, 20 Şubat günü Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen M.T. adlı vatandaşın, Mardin'in Derik ilçesinde kendisine ait 06 FT 2896 plakalı gri renkli Renault Fluence marka 2015 model aracının evinin öünden PKKlılarca gasp edilmesi nedeniyle yasal başvuru yaptığı belirtildi.
Şanlıurfa Emniyeti, yazısında aracın bombalı eylemlerde kullanılabileceğini belirterek güvenlik güçlerinin duyarlı olması uyarısında bulundu. (Kaynak: Milliyet)

19 Mar 2016 - 22:22 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.