Urfa'da Son Üç Günde 8 Kişi Kanallarda Can Verdi

Şanlıurfa'da bu yaz sezonunda da boğulmalar yine tavan yaptı. Kent gelinde Her yıl ortalama 80 kişinin boğularak can verdiği Şanlıurfa'da kanallarda

Şanlıurfa'da yaklaşık 3 gün içerisinde yaşanan boğulma olaylarında bilanço ağır oldu. Son 3 gün içinde Şanlıurfa'daki boğulma olayları adeta tavan yaptı. Son yılların en sıcak yaz mevsimini yaşayan Şanlıurfa'da sulama kanallarına ve Fırat nehrine girerek serinlemek isteyen 8 kişi hayatını kaybetti.

Son üç gün içersinde içerisinde Haliliye, Viranşehir, Bozova, ve Eyübiye'de boğulma haberleri de peş peşe geldi serinlemek için DSİ ait sulama kanaların giren 8 kişi hayatını kaybetti.

Olay Viranşehir ilçesi Gözlek mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, Gözlek yakınlarında sıcaktan bulanan akraba olan 9 yaşındaki Eyüp K., kardeşi 6 yaşındaki İlyas K, ve amcası oğlu 9 yaşındaki Abdulkadir K. ile sulama kanalına girdi. Kanala giren 3 çocuk burada boğularak can verdi. 3 çocuğundan haber alamayan Aileler çocuklarını aramak için tahliye kanalının çevresine geldi. Burada çocukların elbisesini gören Aileler,çocukların kanala girebileceği düşüncesiyle kanalda arama yaptı. Yapılan aramada çocukların cansız bedenine ulaşıldı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Jandarma ekipleri geldi.Hayatını kaybeden çocukların cansız bedenleri Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırılırken, hayatını kaybeden çocukların ikisinin kardeş diğer çocuğun ise amca çocukları olduğu öğrenildi.

İkinci olay, Haliliye ilçesi Köse Mahallesi'nde meydana geldi. DSİ'ye ait sulama kanalı yakınında hayvan otlatan Sait Aslan, keçilerden birinin suya düştüğünü görüp, yardıma koştu. Keçiyi kurtarmak isteyen Aslan, bir anlık dengesini yitirip suya düştü, ardından da akıntıya kapılıp gözden kayboldu. Olayı gören çevre sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen dağlıç polisler, yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından Aslan'ın cesedine ulaştı.

Üçüncü olay, Bozova ilçesine bağlı Yaslıca kırsal Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte piknik yapmak için Suruç İlçesinden Bozova ilçesine giden 30 yaşındaki Mehmet Altun, serinlemek için Atatürk Baraj Gölü'ne girdi. Bir süre yüzen Altun, daha sonra gözden kayboldu. Olay yerine giden Su Altı Arama Kurtarma Polisleri tarafından sudan çıkartılan ceset, adli tıptaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Dördüncü olay, Eyyübiye ilçesine bağlı Olukyanı kırsal Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre serinlemek için sulama kanalına giren 12 yaşındaki Müslüm A., bir süre yüzdükten sonra akıntıya kapılarak kayboldu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye su altı arama kurtarma polisleri sevk edildi. Bölgeye giden ekipler, kanaldaki suyu kestikten sonra çocuğun cesedini aramaya başladı. Yaklaşık 5 saat süren aramanın ardından küçük çocuğun cansız bedeni suya girdiği yerden yaklaşık 14 kilometre uzaklıkta, Kaplan kırsal Mahallesi yakınlarında bulundu. Ekipler tarafından sudan çıkartılan ceset, Suruç Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Beşinci olay, Olay, Haliliye ilçesine bağlı Çamlıdere ile Kararaali Mahallesi'nde meydana geldi. DSİ ait sulama kanalı kenarında oynayan 2 yaşındaki Rukiye B. dengesini yitirip düştüğü kanalda akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Yakınlarının ihbarıyla Çamlıdere Mahallesi'ndeki olay yerine sevk edilen dalgıç polislerinin arama sonucu Rukiye Bozkurt'un cesedi sudan çıkardı.

Altıncı olay, Karaali Mahallesi ise evlerinin yanında bulunan sulama kanalında düşen 1, 5 yaşındaki Abit T. de boğularak öldü. Çocukların cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı

19 Ağu 2017 - 11:28 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.