Ucuz ve Hayat Öldüren Tehlike: Bonzai

Türkiye'de gençleri zombiye dönüştüren sentetik uyuşturucu bonzai tehlikesi giderek artıyor. Merdiven altı imalathanelerde üretilerek 2 liraya satılan

Merdiven altında üretilerek binlerce genci ölüme sürükleyen sentetik uyuşturucubonzai tehlikesi ürkütüyor. Sakız parasına, 3-5 liraya temin edilebilen kimyasal uyuşturucuyu kullananlar, sokaklarda adeta zombiler gibi geziyor. Özellikle son dönemde İstanbul sokaklarında yaşanan uyuşturucu nöbetlerinin arka planında akıl almaz kimyasallardan oluşan karışımlar var. Gençler arasında hızla yayılan zehir, çok ucuz paralara temin edilebiliyor.

SOKAKTA ÜRKÜTEN TABLO

Bunu fırsata çeviren zehir tacirleri, maliyeti yüksek olan bonzai yerine, ucuz fiyatlara elde ettiği, çamaşır suyu, fare zehiri, sinek ilacı ve yavşan otu ile bir karışım hazırlamaya başladı. Maliyeti bu yolla düşüren tacirler, önceden zehirin 3 gramını 100 TL’ye satarken şimdi gramını 2 TL’ye pazarlıyor. Hızla yayılan zehir, bonzainin yan etkilerininden ziyade, ilk kez görülen nöbetleri beraberinde getirdi. İstanbul sokakalarında artan uyuşturucu nöbetleri, güvenlik güçlerini de harekete geçirdi. Operasyonlar hız kazanırken, sokaklarda nöbet geçiren gençler toplanarak hastanelere teslim ediliyor. Ancak bu gençlerin çoğu ilk tedavinin ardından hastaneden ayrılıyor.

EVLERDE ÜRETİYORLAR

Yeni uyuşturucu, bonzainin kendi ham maddesinin dışında, ucuz kimyasallarla yapılıyor. Sokaklarda adeta zombi gibi yürüyen bağımlıların çoğunun zehri kendilerinin yaptığı değerlendiriliyor. Kimyasal maddeler ile zirai ilaçların emdirilmesi yoluyla üretilen maddenin önüne nasıl geçileceği konusu araştırılıyor. Bu arada, zehir tacirlerinin bir dönem mesken tuttuğu okul ve internet kafe çevreleri artık kontrol altında. Öğrencilerin arasında açıktan satış yapamayan uyuşturucu tacirlerinin, alınan tüm polisiye önlemlere rağmen, sigara paketleri içerisine 5’er gram bonzai koyarak bazı mahalle bakkallarının önünü mesken tuttuğu görülüyor.

18 Haz 2017 - 17:03 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.