Uber’e Ceza Yağdı

İstanbul'da taksiye alternatif olarak kullanılan Uber uygulamasıyla yolcu taşıyan 2 bin 873 sürücüye ve onları çağıran 6 bin 600 yolcuya para cezası

İstanbul Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Amirliği ekipleri son dönemde yaygınlaşan "Uber" ve "Scotty" uygulamalarıyla yolcu taşıyanlara yönelik denetimleri sıklaştırdı. Akıllı telefonlarla kullanılan Uber, yolcuları o anki konumlarına en yakın araca yönlendiriyor. yolcudan alınan paranın yüzde 80'i araç sahibine, yüzde 20'si Uber'e gidiyor. Geçen yıl korsan taşımacılık yapan 4 bin sürücüye ceza kesilmişti. Bu yıl ayrı 13 ekip halinde çalışan polis tarafından şimdiye kadar 6 bin 700 sürücüye ve 44 motosikletçiye Karayolları Trafik Kanunu EK 2/3 maddesi gereğince 2 bin 628'er lira para cezası kesildi. Bu sürücülerden 2 bin 873'ü Uber üzerinden çalışıyordu. Aynı sürücüler, polise ikinci kez yakalanırsa ceza 4 bin 380'er liraya çıkacak. Son bir yılda 6 bin 600 yolcuya da Karayolları Trafik Kanunu'nun EK 2/4 maddesinde yer alan "İşareti bulunmayan ve ilgili belediyeden izin veya ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almak" ibaresi gereğince 292'şer lira para cezası yazıldı.hizmeti veren şoförün kişisel bilgilerinin internet korsanları tarafından çalındığını doğruladı. Haberi duyuran Bloomberg haber ajansı, şirketin siber saldırıyı gerçekleştiren korsanlara 100 bin dolar ödediğini iddia etti. Ancak saldırıyı doğrulayan Uber yetkilileri, fidye iddialarıyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

SABAH

#

23 Kas 2017 - 07:51 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.