Telefon Dolandırıcıları Aynı Eve İkinci Kez Gidince Yakalandı

Eskişehir'de telefonda kendilerini polis olarak tanıtıp 67 yaşındaki T.K.'nın 77 bin lirasını aldıktan bir gün sonra 150 bin lira daha almak

Eskişehir’de telefonda kendilerini polis olarak tanıtıp 67 yaşındaki T.K.'nın 77 bin lirasını aldıktan bir gün sonra 150 bin lira daha almak için tekrar aynı eve giden 44 yaşındaki İ.E. ve 19 yaşındaki İ.O. polisler tarafından yakalandı.

İddialara göre Şanlıurfa'dan Eskişehir'e gelen İ.O. ve İ.E., T.K.'yı telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıttı. Şüpheliler T.K.'ya, "Kimlik bilginiz terör örgütünün eline geçmiş. Bankada bulunan paranızı sahte belgeler ile çekecekler. Şahısları takip ediyoruz. Ayrıca, kuyumcu soyulmuş, kimlik bilgileriniz buraya bırakılmış. Banka hesabınızda bulunan paraları çekip evine göndereceğimiz görevliye verin" dedi.

T.K., şüphelilerin isteği üzerine bankadan çektiği 77 bin lirayı bir poşet içerisine koyarak eve gelen şüphelilerden İ.O.'ya verdi. Şüpheliler ertesi gün yine T.K.'yı arayarak bankada kalan parayı da çekmesini istedi. Durumdan şüphelenen T.K. durumu polise bildirdi. Polis ekipleri T.K.'nın evine geldi. T.K. kendisini yeniden telefonla arayan şüphelilere 150 lira parayı bankadan çektiğini ve gelip almalarını söyledi. İ.O. ve İ.E. eve geldiklerinde kendilerini bekleyen polisler tarafından suçüstü yakalandı. Gözaltına alına 2 şüpheli yapılan sorgulamalarının ardından dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edildi.

HABERLERCOM

23 Eyl 2017 - 16:53 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.