Tarım İşçisi Kılığına Giren Polis Çeteyi Çökertti!

Adana'da çiftçilerin 100 bin dönüm arazisine el koyan çete 3 kişiyi öldürüp 7 kişiyi yaralamıştı. Çeteye mensup 1'i kadın 22 kişi şafak

EMNİYET

ÇETEYİ

6 AY ÖNCE FİZİKİ TAKİBE BAŞLADI

Çeteye mensup Altınyüzük ve Üzer aileleri 1 yılda 3 kişinin öldürüldüğü, 7 kişinin de yaralandığı olaylara karıştı. Polis iki aileye yaklaşık 10 kez operasyon yaptı. Bu olaylarda, zanlıların çok sayıda tabanca ve uzun namlulu silah kullandığı, Doğankent Mahallesi'nden bazı çiftçilerin de zorla arazilerine el konduğu başvuruları gelmesi üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki aileyi 6 ay önce savcılık izniyle teknik ve fiziki takibe başladı.

POLİS

TARIM

İŞÇİSİ

KILIĞINA

GİRDİ

Polis, alınan izinden sonra bir taraftan zanlıların telefonlarını dinlerken, diğer taraftan da Doğankent'e giderek, fiziki takiple delil toplamaya başladı. Tanınmamak için tarım işçisi olup tarlalara çalışmaya giden polis, tarım işçisi kılığına girerek bizzat çiftçilerin ve tarım işçilerinin ağzından iki ailenin mahallede neler yaptığını tek tek belirledi. Bu çalışmanın sonunda iki ailenin "suç işlemek için çıkar amaçlı silahlı suç örgütü" kurduğu tespiti yapıldı.

HELİKOPTER HAVADAN DESTEK VERDİ

Bu tespit üzerine polis 6 Mart günü şafak vakti Adana merkezli Muğla ve Mersin'de 66 ayrı adrese 550 polisle şafak vakti "ova" isimli operasyon yaptı. Özel harekat polisleri "çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurduğu" ve örgüt üyesi olduğu ileri sürülen şüphelilerin evlerine tek tek girdi. Helikopter de operasyona havadan destek verdi.

5 ADET KALAŞNİKOF 50 ADET POMPALI TÜFEK ELE GEÇİRİLDİ

Polis, Altınyüzük ve Üzer ailelerine son 2 yılda gerçekleştirmiş olduğu operasyonlar kapsamında bugüne kadar 5 adet kalaşnikof, 50 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 20 adet ruhsatsız tabanca ve bunlara ait çok sayıda mermi ele geçirdi. Operasyonlarda çek koçanlarının yanı sıra farklı isim ve kişiler üzerine düzenlenen senetlere de el konuldu. Emniyetteki sorgusu devam eden zanlılar, suçlamaları kabul etmiyor.

HABERLERCOM

07 Mar 2018 - 11:47 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.