Suriye sınırında açılan ateşler korkuttu

Suriye'nin PYD denetimindeki Rasulayn kentinde gece havaya peş peşe ateş açılması Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde tedirginliğe

Daha önce Suriye tarafından ateşlenen top, havan ve silahlara ait mermilerin sınırı aşmasıyla 5 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, saat 21.00'den itibaren peş peşe silah sesleri duyulmaya başlandı.

PKK

'nın Suriye uzantısı

PYD

denetimindeki Rasulayn'dan ateşlenen silahlar, endişeye yol açtı. Zaman zaman izli mermiler de havada görüldü.
Yaşananlar üzerine ilçede güvenlik önlemleri artırıldı. Sınırda önlem alan askerler de misilleme olarak havaya uyarı ateşi açtı. Bir süre sonra silah seslerinin, PYD'nin de dahil olduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin Halep'in Menbiç İlçesi'ni IŞİD'den temizlediğini duyurması nedeniyle yapılan sevinç gösterisinden kaynaklandığı anlaşıldı.
Rasulayn'da kutlama, gece geç saatlere kadar sürerken, güvenlik güçleri vatandaşları önlemlerini artırdığı sınıra yaklaşmaması konusunda uyardı.

# pkk, suriye, PYD

13 Ağu 2016 - 10:19 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.