Siverek'te öldürülüp nehre atılan inşaat işçisinin cesedi 8 ay sonra çıkarıldı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde eşi ve eşinin sevgilisi tarafından öldürülen inşaat işçisi 2 çocuk babası Bayram Dişkaya'nın

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, eşi ve eşinin sevgilisi tarafından öldürülen inşaat işçisi 2 çocuk babası Bayram Dişkaya'nın Fırat Nehri'ndeki cesedine 8 ay sonra 46 metre derinlikte ulaşıldı

İnşaat işçisi Bayram Dişkaya, geçen yıl Ekim ayında aniden ortadan kayboldu. Eşine ulaşamayan Perihan Dişkaya polise kayıp başvurusu yaptı ve ardından bir televizyon kanalına çıkarak gözyaşı dökerek eşinin bulunmasını istedi.

Polisler aylardır kendisine ulaşılamayan Bayram Dişkaya'nın cinayete kurban gitmesi de dahil tüm ihtimaller üzerine başlattığı çalışma kapsamında, inşaat işçisinin kaybolduğu tarihte eşi Perihan Dişkaya ve arasında gönül ilişkisi olan Mustafa Ç.'nin telefon sinyallerinden Fırat Nehri kıyısında olduğunu belirledi. Takipte ayrıca Mustafa Ç.'nin sürekli iletişim halinde olduğu Verşat T., Ahmet D. ve Mustafa B.'nin de Bayram Dişkaya'nın kaybolduğu gün birlikte oldukları saptandı.

Polis yaptığı araştırma sonunda kayıp Bayram Dişkaya'nın eşi Perihan Dişkaya, sevgilisi Mustafa Ç. ile arkadaşları Verşat T., Ahmet D. ve Mustafa B.'yi geçen Nisan ayında gözaltına aldı. Şüphelilerden Mustafa Ç. cinayeti işlediğini itiraf etti ve öldürdüğü Dişkaya'nın cesedini ayağına taş bağlayarak Fırat Nehri'ne attığını söyledi. Şüphelilerin gösterdiği bölgede dalgıç polisler tarafından yapılan aramalarda kayıp Dişkaya'nın cesedine ise ulaşılamadı. Bu ifadenin ardından adliyeye sevk edilen Mustafa Ç. ile sevgilisi Perihan Dişkaya tutuklandı, diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

120 KİŞİLİK EKİP ARAMA YAPTI

Cesedin bulunması için ailesinin isteği üzerine Cumhuriyet Savcılığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Kurtarma Grup Komutanlığı'ndan yardım istedi. Savcılığın bu isteği üzerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 120 kişilik ekip sualtı robotu ile birlikte ilçeye geldi ve cesedin atıldığı söylenilen Kuşlugöl bölgesinde arama başlattı. Dün başlatılan ancak sonuç alınamayan arama çalışmalarına bugün de devam edildi. Öğleden sonra arama yapan ekipler, sualtı robotunun da yardımıyla 46 metre derinlikte bir ceset bulunduğunu saptadı. Yapılan bu saptamanın ardından dalgıçlar sudaki cesedi kıyıya çıkardı. Çıkarılan ve yapılan incelemede kayıp Bayram Dişkaya'ya ait olduğu belirlenen ceset, otopsi için Diyarbakır Adli Tıp morguna gönderildi. Bu sırada cesedin bulunduğu bilgisini alarak Fırat Nehri kıyısına gelen Dişkaya'nın yakınları sinir krizleri geçirdi.

#

12 Haz 2015 - 16:22 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.