Şirvan'dan acı haber: Ölü sayısı 6 ya çıktı

Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki bakır madeninde heyelan nedeniyle meydana gelen göçük altında kalan 11 işçiden 23

Şirvanİlçesi'ne bağlı MadenKöyü'ndeki özel bir firmaya ait bakır madeninde 4 gün önce meydana gelen göçükte,

AFAD

, UMKE, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türk Kızılay ve jandarma ile firmaya ait yaklaşık 100 kişilik uzman ekip, 3 arama köpeği ve 60 civarında iş makinesi, göçük altında kalan 11 kişiyi arama- kurtarma çalışmalarına bugün sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Arama kurtarma çalışmalarını yapan ekipleri, kademeli olarak çalışma yaparken, diğer ekipler de güvenliği elden bırakmıyor. Alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde yapılan kazılara devam edilirken, kazı sırasında alınan toprak ve moloz yığınları, kamyonlarla maden ocağının dışındaki bölgeye taşınıyor. İş makinelerinin bulunduğu haberi, kazı bölgesinde, bekleyen ailelere umut verdi.

Yapılan arama ve kurtarma ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalarda, toprak altında kalan işçilerden birinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Çıkarılan cesedin, işçilerden Sedat Bulun'a ait olduğu belirlendi. Sedat Bulut'un bekar olduğu öğrenildi.

Dün Siirt'e gelerek heyelan bölgesine gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, geceyi Siirt'te geçirdikten sonra bugün sabah saatlerinde de helikopterle kazı bölgesine gitti.

Öte yandan bugün sabah saatlerinde Siirt'e geleceği bildirilen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bu programını iptal edildiği öğrenildi.

20 Kas 2016 - 13:46 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.