Silvan eylemi yapan 16 kadın gözaltına alındı

İZMİR'de sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan'da yaşananları protesto eden aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan'ın

Bugün saat 09.20'de Karşıyaka- Konak vapuruna binen HDP Kadın Koordinasyonu, Halkevleri, Üniversiteli Kadın Kollektifi üyesi 16 kadın, ilk olarak, 'Katliamlar durana kadar, biz durmayacağız' yazılı pankart açtı. Yine ellerinde, 'Düşünün bunlar bu ülkede yaşanıyor. Adı Silvan'dır', 'İnsanlık için Silvan'a ses ver. Çok geç olmadan şimdi', 'Düşünün su yok, elektrik yok, doktor yok', 'Düşünün çocuklarınız aç ve hasta. Ne doktora, ne hastaneye gidebiliyorsunuz', 'Düşünün savaş araçlarından hakaret ediliyor, onurunuz ayaklar altına alınıyor' dövizleriyle vapurda oturdu.

Daha sonra vapurdan inen kadınlar, bu kez de sessiz olarak yürüdükleri, Kemeraltı Çarşısı girişinde aynı pankart ve dövizlerle, protestolarını sürdürdü. Bu sırada gruba müdahale eden polis, HDP İzmir İl Eşbaşkanı Dilek Aykan'ın yanı sıra Özgül Türkmen, Ruken Emektar Turan, Hulkiye Yılmaz, Gizem Coşkun, Ezgi Bahçeci, Tuana Uğuz, Emine Akbaba, Çiğdem İlkyaz Ergen, Evrim Çakır, Selinay Yadsan, Özlem Gündüz, Gülistan Kılıç Koçyiğit , Elçin Dönder, Deniz Su Bingöl, Zeynep Can'ı gözaltına aldı.

#

12 Kas 2015 - 18:48 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.947.409 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.