Şanlıurfa’da PKK operasyonu: 12 gözaltı

Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'ya yönelik kent merkezinde birçok adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medya hesaplarında terör propagandası yapan ve aralarında örgütün sözde öz savunma biriminde eğitim alanların da bulunduğu kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Talimat doğrusunda bu sabah harekete geçen polisler, kent merkezi ve ilçelerde 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel Harekat polislerinin de destek verdiği baskınlarda, Cebrail Ö., Serdar İ., Mustafa Ö., Ahmet Ö., Mehmet Garip Ö., Hasan Ö., Halil T., Tacettin Ö., Metin C., Ahmet T., Resul U. ile Abuzer K. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 5’inin terör örgütünün sözde öz savunma birliğinde eğitim aldıkları ve örgütte bilgi aktardıkları öğrenildi. Yakalanan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

31 Mar 2017 - 17:37 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.