Şanlıurfa’da 2 kişinin öldüğü dava 20 günde barışla sonlandırıldı

Şanlıurfa'da Köpek sahiplenme meselesi yüzünden iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü 5 kişi yaralandı Olay kan davasında güdülmeden

Mehmet
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde 20 gün önce iki aile arasında yaşanan köpek sahiplenme tartışması kanlı bitmişti olayda 2 kişi ölmüş 5 kişi yaralanmıştı. Yakubiye mahallesinde Doğan ile Elmas aileleri arasında mağarada köpek beslenmesi yüzünden tartışma çıktı, Tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Pompalı tüfekle ateş açılması sonucu ağır yaralanan Ahmet E.olay yerinde hayatını kaybederken 6 kişi yaralanmıştı. Yaralılar, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken Hastanede tedaviye alınan yaralılardan İsmail D.'de Vefat etti. Kan davasının büyümemesi için devreye giren Toplumsal barışı sağlama derneği Başkanı Dr Feridun Öncel, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfalı iş adamı ve kanaat önderi Hadi Altun ev Dr Fadıl Gökkan araya girerek Kan davasının büyümemesi için her iki aileyi ikna ederek barıştırdı.

Hacı Bekir sofrasında düzenlenen Barış yemeğine Şanlıurfa Valisi Azim Gürgör Tuna, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci. İl Emniyet müdürü Veysel Tipoğlu, İl müftüsü İhsan Açık, Ahmet Bucak ve çok sayıda iş dünyasından siyasetçi bürokrasi ve Doğan ile Elmas ailelerin fertleri katıldı.

Toplumsal barışı sağlama Derneği Başkanı Dr Feridün Öncel," Şanlıurfa İlimiz barış ve huzur kenti bu tur olayları olması şehirin talihi geçmişi manava ile bağdaşmayan kan davaları birçok cana mal olmuştur insanlarımızın arasında sorun ve sıkıntıları olabilir silahla sopa ile değil haki ve hukuku esas alarak diyalog yolu ile sıkıntılarımızı çözmemiz gerekir çok şükür ki geçmiş yılarda yıllarca kan davaları devam ederken 2 kişinin ölmesine 5 kişinin yaralanmasına rağmen 20 gün kısa bir süre içerside bir ilk olarak kan davası gütmeyerek ben ve barış heyetindeki arkadaşlarımızın çağrılarına olumlu cevap veren Şanlıurfa'nın 2 büyük aşiretinin göstermiş oldukları sağduyu davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum"dedi

Dr. Öncel" Çok şükür şimdiye kadar yaklaşık 70 kan davasını barışla sonlandırdık, İnsanlar sahip oldukları gücü insanlara eziyet için değil hizmet için kullanmaları bir toplum olma dileği ile barışa katkı sunan başta her iki aileye ve barışa katılanlara teşekkür ediyorum" dedi

Şeddadi aşiretine mensup İzzettin Elma ile Memitanlı aşiretine mensup Ali Doğan'ın el sıkışmasının ardından 2 aşiret mensupları da birbirleriyle el sıkışıp öpüşerek barıştılar. Okunan barış duasının ardından Barış töreni ikram edilen barış yemeğiyle sona erdi.

16 May 2017 - 12:46 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.