Şanlıurfa Emniyetinden Sahte Hesaplar Açanlara Uyarı

Şanlıurfa'da sosyal medya üzerinden sözde fuhuş yapıldığı yönünde yapılan paylaşımlar halkı dolandırıcılığa sürüklüyor. Twitter hesabı

Şanlıurfa Emniyetinden edinilen bilgiler doğrultusunda, paylaşımları yapan kişi ve kişilerin fuhuş değil, halkı dolandırmaya yönelik yapılan suçtur. Peki vatandaş ne şekilde dolandırılıyor? Yapılan paylaşımlarda verilen telefon numaralarını arayan kişiler, karşı taraftan kiminle muhatap olduğunu bilememekte ve fuhuş pazarlığı yapılıp bankamatiklere yönderilirmekte. Bu olay nasıl yaşanıyor diyorsanız tam olarak şöyle; 'Paylaşımda yazılan numarayı arayan bir kişi, karşı tarafın söyledikleriyle hareket edilip, bankamatiğe yönlendirilmekte ve kartsız işlem yaptırılmakta. İstenilen ücreti hesaba yatıran şahıslar, görüşmekte olan karşı tarafın telefonlarının kapanmasıyla karşı karşıya kalıyor ve bir daha ulaşamamaktadır. Böylelikle yaşanan bu gibi hadiseler Şanlıurfa Escort isimli sahtehesap kullanıcılarının bir tuzağı. Dolandırıcılığın yeni yüzü haline gelen fuhuş tuzağı bu kez insanları böyle kandırmaya çalışıyorŞanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde, vatandaşların bu gibi sahte hesapları kayda almamaları ve bu dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri konusunda vatandaşları uyardı. Öte Yandan Emniyet mensuplarının, bu dolandırıcı çetesini çökermek için çalışmalarını aralıksız sürdürdükleri öğrenildi.

HABER MERKEZİ

25 Ara 2017 - 12:16 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.