Şanlıurfa'da üzücü olay!

Soyu Tükenmekte Olan Anadolu Sırtlanı Kazada Telef Oldu

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, soyu tükenmek üzere olan çizgili Anadolu sırtlanı bir aracın çarpması sonucu telef oldu.

Soyunun tükendiği zannedilen ve 2013 yılında Güneydoğu Anadolu'da yeniden görülmeye başlanan çizgili Anadolu sırtlanı, Suruç-Birecik karayolunda bir aracın çarpması sonucu telef oldu.

YOL KENARINDA FARK ETTİLER

Yolun kenarında değişik bir hayvan leşi gören sürücüler, araçlarının durdurup baktıklarında hayvanın soyu tükenmekte olan çizgili Anadolu sırtlanı olduğunu fark etti. Cep telefonlarıyla sırtlanın fotoğrafını çeken vatandaşlar, durumu yetkililere haber verdi. Olay yerine giden yetkililer, bir araca ait parçalarla birlikte yol kenarında duran yetişkin sırtlanın trafik kazası kurbanı olduğunu belirledi.
KORUMA ALTINA ALINMIŞTI

En son yaklaşık 100 yıl önce görüldüğü tahmin edilen çizgili Anadolu sırtlanı, son yıllarda özellikle Şanlıurfa ve Adıyaman'da görülmeye başlanmış ve soyu tükenenler listesinde olduğu için koruma altına alınmıştı.

22 Oca 2017 - 16:05 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.