Şanlıurfa'da Çalıntı 310 Motosiklet Trafikten Men Edildi

Akçakale ilçe emniyet müdürlüğü Akçakale de trafik güvenliğini tehlikeye sokan ve gürültüleri ile halkı sürekli rahatsız eden yayaların güvenliğini

nihat
Haber albümü için resme tıklayın

Öncelikle halkın güvenliği ve huzuru adına plakasız çalıntı ve trafik güvenliğini yaya güvenliğini tehlikeye düşüren motorlu taşıtlardan halkın yoğun şikayeti üzerine ilçe emniyet müdürlüğü bu şikayetleri gözönünde bulundurarak çalışma başlattı.
Çok sayıda yaralamalı trafik kazalarına karışarak kaçan ve yine hırsızlık uyuşturucu kaçakçılık gibi suçlarda yoğun bir şekilde suç aracı olarak kullanılan motorsikletlerin artması üzerine ilçe emniyet müdürlüğünce özel ekip oluşturuldu.

Oluşturulan ekip 3 ay içerisinde aralarında çalıntı ve tescilsiz olduğu belirlenen yaklaşık 310 motorsiklete işlem yaparak trafikden men etti.

Son zamanlar terör örgütlerinin eylemlerinde de sıklıkla araç olarak kullanılır hale gelen çalıntı motorsikletler kamu güvenliğine karşıda tehdit unsuru oluşturuyor. Sınıra sıfır noktasında bulunan Akçakale ilçemiz bilindiği üzere komşu suriye ülkesindeki iç karışıklık ve ilçe sınırı karşısında pyd terör örgütü kontrolündeki Tel Abyat ile birbirlerine yakın olması güvenlik konusunda daha duyarlı olunmasını doğurmaktadır.

Halkın can güvenliğini tehdit eden motorsikletlere karşı yapılan uygulamalar sonucunda yaralamalı trafik kazalarında gözle görülür bir azalma olduğu ve diğer uyuşturucu kaçakçılık ve hırsızlık gibi suçlarla mücadelede de aynı şekilde olumlu katkı sağladığı gözlemlendi.

Motorsikletlerle ilgili uygulamayı sürdüren ekipler görevlerini tamamlayarak bundan sonra halkın huzuru ve güvenliği için kendilerine verilecek olan başka alanlarda görevlerini sürdürmeye devam edecekleri öğrenildi.

18 Şub 2018 - 13:14 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.