Şanlıurfa'da 731 Bin Liralık Dolandırıcılık Operasyonu

Şanlıurfa'da cep telefonuyla kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak hesaplarından terör örgütlerine para aktarıldığını söyleyerek 731 bin

Edilen bilgilere göre, Şanlıurfa ve değişik illerde bazı kişiler, telefonla kendilerini Polis, Hakim ve Savcı olarak arayan ve yönelttikleri suçlamalar sonrası istedikleri parayı bankaya havale ettiklerini, tekrar aradıkları kişilere ulaşamayınca dolandırıldıklarını anlayarak polise başvurdu. Başvurunun ardından inceleme başlatan polis, mağdurların 731 Bin Lira paraları yatırdıkları hesapların Şanlıurfa'da olduğunu saptadı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şube Müdürlüğünde ekipleri, Mağdurların para yatırdığı hesaplardan para çekmeye gelen ve daha önce de aynı suçtan işlem gördüğü saptanan 42 kişi banka şubeleri ve ATM'lerin önünde polisler tarafından gözaltına alındı. Emniyette sorgulamaları tamamlanan 23 şüpheli, işlemlerinin tamamlanması ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler, tutuklandı. Diğer 19 şüphelinin Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları devam ediyor.

#

16 Kas 2017 - 16:26 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.