Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı'na yönelik saldırıyı PKK üstlendi

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde geçen pazartesi gecesi Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin konvoyuna yönelik düzenlenen

Geçen pazartesi günü açılışlar yaptığı Siverek'ten Şanlıurfa'ya dönen AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin makam aracının da bulunduğu konvoya, ilçe çıkışında uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Kimsenin yaralanmadığı saldırıda 2 araçta hasar oluşurken, saldırganların yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. Bölgede halen güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürürken, PKK'nın silahlı kanadı HPG bugün açıklama yaparak saldırıyı üstlendi. Açıklamada Siverek’te gerçekleştirilen saldırıda asıl hedefin Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı olduğu ifade edilerek şöyle denildi:

"28 Eylül günü saat 18.45'te Şanlıurfa Emniyet Müdürü ve Şanlıurfa Belediye Başkanı’nın içinde bulunduğu bir eskort, Siverek'ten Şanlıurfa'ya gittiği esnasında bir gerilla timimiz tarafından ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurulmuştur. Emniyet Müdürü’nün içinde bulunduğu aracın hedeflendiği eylemde araç darbe almıştır. Bu eylem Şanlıurfa Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin bölgede koruculuğa teşvik etmesi ve koruculuk faaliyetlerini sürdürmesine karşı uyarı amaçlı yapılmıştır."

Öte yandan saldırının PKK’nın üstlendiği saldırıda asıl hedef olarak gösterilen Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, kendisine yönelik suikast istihbaratları aldıklarını ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin konvoyunda kendisinin yer almadığını belirterek, "Şanlıurfa’da polise ve özellikle şahsıma yönelik bu tür saldırı duyumlarını alıyorduk. Bunun için tedbirlerimizi artırdık. Siverek’te yaşanan saldırıyı duyar duymaz olay yerine intikal ettik. Bu tür saldırılara karşı mülki idari amirlerimizin korumalarına yönelik ciddi tedbirler aldık. Bu saldırıyı gerçekleştiren faillerin yakalanması için ise bölgede operasyonlarımız devam ediyor" dedi

30 Eyl 2015 - 18:27 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.