Rehine krizi polisin yaptığı operasyon ile sona erdi

Şanlıurfa da Rehine krizi polisin yaptığı 0100 de yaptığı operasyon ile sona erdi

Urfalı
Haber albümü için resme tıklayın

Güvenlik önlemlerinin alındığı Direkli Mahallesi'ndeki olay yerinde polisin 29 saattir ikna çabaları sürüyor. Dün geceden beri müzakereci polis ve emniyet müdür yardımcılarının ikna çalışmalarına rağmen şüpheli Binici teslim olmaya yanaşmadı.

Polis ekipleri, eşi ve 2 çocuğunu araçta rehin alan şüpheliyi ikna etmeye çalışıyor.

Şüpheliyle yaklaşık 15 yıldan beri görüşmeyen babası ve yakınları da olay yerine gelerek Binici'yi ikna etmek için çaba sarf ediyor.

Bu arada şüphelinin kent merkezinden taksiyle bölgede bulunan bağ evine gittiği belirlendi. Bölgeden gelen silah sesleri nedeniyle uygulama yapan polis ekiplerince taksinin durdurulması üzerine Binici'nin eşi, 4 çocuğu ve taksinin sürücüsünü rehin aldığı öğrenildi.

Geceden bu yana devam eden ikna çalışmalarında şüphelinin yanındakilerle kaçması üzerine polis ekiplerince yola kapan kuruldu. Bu sırada şüphelinin dalgınlığından yararlanan taksi sürücüsü olay yerinden kaçtı.

Eşi ve çocuklarını silahla öldürmekle tehdit eden şüpheli, polislerden kendisini tutuklamamaları talebinde bulunuyor.

Çocuklarından ikisini serbest bıraktı

Yapılan görüşmeler sonucunda şüpheli, 19 saatin ardından yaşları küçük olan çocukları İbrahim ve Nurşah'ı kardeşine teslim etti.

Şüpheli, eşi ve diğer iki çocuğunu rehin tutmaya devam ediyor

Serbest bırakılan çocuklar amcalarıyla polis aracına bindirildi.

Güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı bölgede ambulanslar hazır bekletiliyor.

Şüphelinin işlediği cinayet nedeniyle bulunduğu cezaevinden 6 ay önce izinli çıktığı, geri dönmemesi üzerine arandığı ifade edildi.

Tahliyesine 2 yıl kalan şüphelinin daha önce adliye binasında eşini rehin aldığı iddia edildi.

Şüpheli Osman Binici, Direkli Mahallesi'nde dün gece saatlerinde polisin kimlik kontrolü sırasında eşi ve çocuklarını silahla rehin almıştı.

Şanlıurfa da
Rehine krizi polisin yaptığı 01,00 de yaptığı operasyon ile sona erdi rehine 5 cocuk eşi sağ salim kurtarıldı sanık silahı pompalı tüfek ve cok sayıda dolu kartış ile sağ salim yakalandı.

12 Şub 2017 - 23:32 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.