OHAL uzatıldı

OHAL'in uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre OHAL 19 Nisan Çarşamba günü 01:00'dan

OHAL

'in, 19 Nisan Çarşamba günü saat 01.00'den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Bakanlar Kurulu'ndan son dakika karar: OHAL uzatıldı!

AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan tezkere üzerinde şahsı adına yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimine ve ülkenin terör örgütlerine yönelik verdiği mücadeleye işaret ederek, OHAL uygulamasının böyle bir ortamda zorunluluk olduğunu belirtti.

Alparslan, OHAL'in uzatılmasının haklı gerekçeleri olduğunun altını çizerek, "Bu şekilde devletimizin birlik ve beraberliğine kasteden düşmanlara karşı daha net bir mücadele ortaya konulacaktır." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da şahsı adına konuşmada, 16 Nisan'da gerçekleştirilen halk oylamasının sonuçlarına gölge düştüğünü, bunun sorumlusunun ise Yüksek Seçim Kurulu (YSK) olduğunu öne sürdü.

Bekaroğlu, OHAL'in uzatılması talebini de eleştirerek, iktidarın OHAL'in cazibesine kapıldığını ve "OHAL devletine evrilme" tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

"Bu gidiş tehlikeli bir gidiştir" diyen Bekaroğlu, kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile OHAL'in istismar edildiğini, kötüye kullanıldığını ileri sürdü.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından, OHAL'ın 3 ay süre ile uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi kabul edildi.

18 Nis 2017 - 21:49 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.