Lice'de PKK'ya ait 3 Katlı Mağara Bulundu

Diyarbakır'ın 6 ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 3 katlı sığınak bulundu biri yaralı 2 terörist yakalandı. Operasyonda

Güvenlik güçleri,

PKK

'lı teröristlerce kullanılan mağaralara böyle girdi.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden "Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu"nda 3 katlı sığınak bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, 6 ilçedeki 104 köy ve bağlı mezralarında, aralarında örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, teröristler ile yasa dışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağın somut delillerle ortaya konulması, operasyon bölgesinde gizlenen uyuşturucu maddelerin ele geçirilmesi, iş birlikçiler ve aranan şahısların yakalanması amacıyla 7 bin 742 güvenlik personelinin katılımıyla 28 Mayıs'ta başlatılan operasyonun sürdüğü bildirildi.

Dün Lice ilçesi Türeli köyü Kalkanlı mezrası mülki sınırları içerisinde 2 farklı yerde bir grup terörist ile çıkan çatışmada biri yaralı 2 teröristin yakalandığı belirtilen açıklamada, Bağlan köyü mücavir alanında yapılan aramada kalaşnikof piyade tüfeği, 2 şarjör ve 15 fişeğin ele geçirildiği ifade edildi.

Diyarbakır'ın Lice terör örgütü PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan müşterek birlik operasyonunun günlük bilançosu açıklandı. Dünkü operasyonlarda 1'i yaralı iki teröristin yakalandığı bildirildi. 3 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet BİXİ makineli tüfek, 2 adet tabanca, 8 adet el bombası, 6 adet muhtelif şarjör, 32 adet muhtelif fişek, 11 adet tabanca susturucusu, 24 adet mutfak tüpü, 100 kilogram Amonyum Nitrat, 2 adet fünye, 2 adet hücum yeleği, 10 adet leşker kıyafeti, 750 kilogram civarında gıda ve tıbbi malzemeler ele geçirilmiş.

Açıklamada, Lice ilçesi Yolçatı köyü kırsal alanında bir grup terörist ile sağlanan temasın ardından çıkan silahlı çatışmada yaralanan bir askerin kaldırıldığı Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen şehit düştüğü, 2 güvenlik personelinin ise hafif yaralandığı hatırlatıldı.

Çok sayıda silah, mühimmat ele geçirildi

Emniyet Müdürlüğü personeliyle müşterek oluşturulan 28 noktada yapılan kontrolde 92 araç ve 445 kişinin sorgulamasının yapıldığı aktarılan açıklamada, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 9 kişinin 1111 Sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılmasının ardından serbest bırakıldığı kaydedildi.

Adli makamlardan alınan kararlara istinaden 5 köy ve 4 mezrada, 75 ev ve eklentilerinde arama yapıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bu kapsamda iş birlikçi olarak faaliyet yürüten 2 kişi gözaltına alındı. Terör örgütü mensupları tarafından bombalı araç saldırılarında kullanılabileceği değerlendirilen terk edilmiş vaziyette, mavi renkte plakası olmayan aracın şase numarasından yapılan sorgulamasında İngiltere plakalı olduğu tespit edildi. Terk edilen Honda marka araç Lice İlçe Jandarma Komutanlığına çekici ile götürüldü. Teröristlere ait 3 mağara ve 8 sığınak içinde ve çevresinde yapılan aramada, 3 uzun namlulu silah, 2 tabanca, 8 el bombası, 6 muhtelif şarjör, 32 muhtelif fişek, 11 tabanca susturucusu, 24 mutfak tüpü, 100 kilogram amonyum nitrat, 2 fünye, 2 jeneratör, 6 el telsizi, 32 büyük pil, 20 uyku tulumu, 2 hücum yeleği, 10 terörist kıyafeti, 750 kilogram gıda malzemesi, çok sayıda konserve, tıbbi malzemeler, çok sayıda sargı bezi, şırınga, antibiyotik, ameliyat seti, kas gevşetici ele geçirildi."

Açıklamada, Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla tespit edilen mağara ve sığınakların kullanılmaz hale getirildiği, yaşam malzemelerinin de yerinde imha edildiği ifade edildi.

Terör örgütü PKK mensuplarınca kullanılan mağaralar tespit edildi.

Operasyonda narkoterörizmle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda 767 kilogramı kubar olmak üzere bir ton 255 kilogram esrar ile 963 bin 406 kök Hint keneviri bulunduğu kaydedilen açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması için teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlere artan bir azim ve kararlılıkla devam edildiği belirtildi.

Öte yandan operasyonda bulunan teröristlere ait sığınaklardan birinin 3 katlı olduğu öğrenildi.

20 Haz 2017 - 22:10 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.