Kredi Vaadiyle' 1.8 Milyon TL'lik Vurgun Yaptılar

'Kredi Pro” isimli çağrı merkezi kurup 5 bin kişiden 1.8 milyon TL'lik vurgun yapan çetenin lideri Bilal G. ile hamile eşi Tuğçe G. İzmir'de

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son aylarda binlerce kişiyi arayıp, “Size kredi çıkartacağız” diyerek milyonlarca TL’lik vurgun yapan çeteyi takibe aldı. Çete üyelerinin İzmir, İstanbul ve Tekirdağ’da “Kredi Pro” isimli çağrı merkezi kurduğu ve iletişime geçtikleri 5 bin kişiden 1.8 milyon TL’lik vurgun yaptıkları tespit edildi.

Siber polisi tespitlerin ardından İzmir, İstanbul ve Tekirdağ’da çok sayıda adrese baskın düzenledi. Çete lideri olduğu belirtilen Bilal G. ve hamile eşi Tuğçe G., İzmir’deki lüks villalarında yakalandı. Operasyonlarda çağrı merkezlerinde çalışan 70 kişi gözaltına alındı.

Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre; çağrı merkezlerindeki 87 dizüstü bilgisayar, 8 tablet bilgisayar, 161 cep telefonu, 160 sim kartı ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

PARALAR LÜKS TATİLLERE

5 bin kişiyi kandırarak milyonlarca lira haksız kazanç elde eden çete üyelerinin Mısır’da ve değişik ülkelerde yaptıkları lüks tatil anlarını da sosyal medya hesaplarından yayınladıkları tespit edildi. Şüphelilerden 51’i tutuklandı; hamile olan Tuğçe G. ve Gül A. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

MYNET

29 Mar 2018 - 07:42 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.