Kilis'e yine Katyuşa roketatar mermileri düştü

SURİYE'den ateşlenen 3 Katyuşa roketatar mermisi yeniden Kilis'e düştü. Roketlerden 2'si boş alanlara düşerken sokağa düşüp elektrik

Suriye tarafından atılan Katyuşa roketatar mermileriyle dün 5 kişinin bugüne kadar ise 11 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis’e bugün yine roketatar mermileri düştü. Saat 14.20 sıralarında Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden ateşlenmeye başlanan Kutyuşa roketatar mermileri sınırı aşarak Kilis kent merkezine düştü. Mermilerden biri Akpınar mesire alanı, biri Asri mezarlık bölgesindeki boş alanlara düşerken, son roket mermisi ise Bilalihabeş Mahallesi’nde bir sokağa isabet etti. Sokağa gelen roket mermisi elektrik tellerini koparıp, bir evin giriş kapısının duvarına saplandı. Meydana gelen patlamada şarapnel parçalarının isabet ettiği 1’i çocuk 4 kişi yaralanırken, etrafa saçılan şarapnel parçaları bir evin çatısında yangına neden oldu.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis, sağlık, kurtarma ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polisler çevre güvenliğini alırken, sağlık ekipleri de ilk müdahalesini yaptığı yaralıları ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne götürdü. Sokakta bir evde çıkan yangına da itfaiye ekipleri müdahale etti.

Bu sırada patlamanın etkisiyle sokakta bulunan bazı kadınlar fenalaşıp bayılırken, bazıları da sinir krizi geçirip gözyaşlarına boğuldu. Hastaneye götürülerek tedavisine başlanan yaralıların ise genel sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Katyuşa roketatar mermilerinin atıldığı Bab bölgesi; sınırda konuşlu topçu birlikleri tarafından Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı.

Bu arada patlamanın meydana geldiği Bilalihabeş Mahallesi ile yakınındaki Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde bulunan Nermin Zeytçioğlu İlkokulu ile Şehit Sakıp İlkokulu, güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi.

Patlamanın ardından öğrenciler öğretmenleri tarafından okuldan çıkarıldı, çok sayıda veli de okula gelerek çocuklarını alarak evlerine döndü.

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada roketatar mermilerine hedef olan kişilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Açıklama şöyle:

"Kilis şehir merkezinin muhtelif yerlerine 19.04.2016 tarihinde 14.20 - 14. 40 saatleri arasında Suriye’den atıldığı tespit edilen 3 roket düşmüştür. Olayda 2 vatandaşımız ve 1 Suriye vatandaşı (çocuk) hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış olup. Kilis Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır."

#

19 Nis 2016 - 18:57 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.