Katliam gibi kaza: 15 ölü

MANİSA'nın Gölmarmara İlçesi'nde kasasında tarım işçisi taşıyan kamyonet süt tankeri ile çarpıştı. Kazada kamyonette bulunan 15 kişi

MANİSA'nın Gölmarmara İlçesi'nde kasasında tarım işçisi taşıyan kamyonet, süt tankeri ile çarpıştı. Kazada kamyonette bulunan 15 kişi öldü 2 kişi yaralandı.

Kaza bugün saat 05.30'da Gölmarmara'ya bağlı Hacıveliler Köyü yakınlarında meydana geldi. Bir süt tankeri ile bağa asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerini taşıdığı belirtilen kamyonet çarpıştı. Tankerin şerit ihlali yapması nedeniyle meydana geldiği ileri sürülen kazada, büyük bölümü kadın olan kamyonetin kasasında bulunan tarım işçisi 15 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. Tanker şoförünün ise kazadan sağ kurtulduğu öğrenildi. Kazanın haber alınmasının ardından olay yerine ambulans ve cenaze araçları sevkedildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

ÖLENLERİN CESETLERİ MORGA KALDIRILDI

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde süt tankeri ile tarım işçilerini taşıyan kamyonetin çarpıştığı kazada ölenlerden Seyide Aydın'ın cenazesi Gölmarmara Devlet Hastanesi, diğer 14 tarım işçisinin cenazeleri ise, Akhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İlk tespitlerde kazaya, Gölmarmara'dan Salihli yönüne giden ve şerit ihlali yapan 09 DZ 344 plakalı süt tankerinin neden olduğu belirlendi. Süt tankerinin çarptığı 45 SA 3779 plakalı kamyonette ölen tarım işçilerinin de Salihli'nin kırsal mahallelerinden Çökelek'te oturdukları ve yevmiye ile çalışmak üzere asma yaprağı toplamak için yola çıktıkları belirtildi.

BAŞKAN ÖZ: BÜYÜK ACI YAŞADIK

Gölmarmara Belediye Başkanı AK Parti'li Kamil Öz, kaza ile büyük acı yaşadıklarını, ağıtların yakıldığını söyledi. Öz, ölen işçilerin Salihli İlçesi'ne bağlı eski köylerden Çökelek Mahallesi'nden yaprak toplamak için sahurda yola çıktıklarını, günde 40-50 lira yevmiye ile çalıştıklarını belirtti. Başkan Kamil Öz, kazada ölenlerin yakınlarının olay yerine geldiğini ve onları teselli etmek için büyük çaba harcadıklarını, herkesin acı içerisinde, çığlık ve bağırışlar içerisinde sağ- sola koştuğunu, olay yerine Manisa ve diğer ilçelerin itfaiye ekipleri ile kaymakamların da geldiğini dile getirdi. Başkan Öz, bu tür işçi taşımacılığının artık yapılmaması gerektiğini de vurguladı. İlçeleri birbirine bağlayan karayolunun da çok dar olmasından yakınan Başkan Öz, "Bu yolun biran önce genişletilmesi gerekiyor. Yolun yapımı yılan hikayesine döndü. Bugüne kadar bu yolda onlarca insan öldü" dedi. Kendisinin 16 aylık başkanlığı döneminde, 20 kişinin bu yolda kazada öldüğünü söyledi.

ÖLEN 15 İŞÇİNİN 13'Ü KADIN

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, kaza ile ilgili bilgi verirken, saat 05.30 sıralarında işçi taşıyan kamyonet ile süt taşıyan tankerin çarpıştığını öğrendiklerini söyledi. Vali Bektaş, şöyle konuştu:

"Orası kazayı sebebiyet verecek sıkıntılı bir yol değil. Aldığımız bilgiye göre, tanker şoförünün karşı şeride geçerek asma yaprağı toplamak için giden ve içinde 15 işçi bulunan kamyonete çarpıyor. Kazada 13'ü kadın olmak üzere 15 işçi kaybımız var. Savcı olayla ilgili gerekli soruşturmayı başlattı. Vefat eden işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

TANKER ŞOFÖRÜ GÖZALTINA ALINDI

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde, tarım işçilerini taşıyan kamyonetle çarpışan tankerin hafif yaralanan ve uyukladığı sanılan şoförü E.İ., tedavisinin ardından gözaltına alındı. Süt tankerinin Balıkesir'den süt toplamak için bölgeye geldiği ve Salihli yönüne gittiği ortaya çıktı. Kaza yerinde fren izinin olmadığı, tankerin şeridine geçtiği kamyoneti yaklaşık 50 metre sürükleyip, yol kenarına sıkıştırdığı anlaşıldı.

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde süt tankeri ile karşılıklı çarpışan kamyonetteki ölen tarım işçilerinin sürücü Seyde Aydın (52), eşi Ayşe Aydın (47), Nesrin Aydın (27), Kezban Uysal (67), Fadime Orhan (48), Zeynep Uysal (32), Ummuhan Uysal (30), Nurdane Kaya (40), Burak Kaya (15), Ümmü Demirkol (38), Zeynep Zengin (35), Azize Kars (52), Ayşe Yaşar (40), Zekiye Çetin (54) ve Yıldız Öztürk (41) olduğu öğrenildi. Ağır yaralanan Güldane Kılınç'ın ise Salihli Devlet Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü belirtildi.

BAYRAMA HARÇLIK, AİLEYE DESTEK İÇİN

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde, süt tankeri ile çarpışan kamyonetin kasasında hayatını kaybeden aynı köyden 15 kişinin cansız bedenleri Akhisar Devlet Hastanesi morgundaki işlemlerin ardından Salihli Devlet Hastanesi'ne morguna gönderildi. Salihli'nin Çökelek köyünde oturan tarım işçilerinin yakınları Akhisar'daki hastane bahçesinde gözyaşlarına boğuldu. Ölenlerden Azize Kars'ın kardeşi Fadime Uçar, köylerinde yaşayanların her yıl belli dönemlerde asma yaprağı toplamak için bağlara gittiğini bu yıl da bayram öncesi evlerine destek olmak amacıyla kendi bağlarındaki asma yapraklarını topladıktan sonra komşu köylerdeki bağlara gitmeye başladıklarını aktardı. Yaklaşık 15 gündür aynı bölgeye giden tarım işçilerinin bir kilogram asma yaprağını 1.5 TL'den alıcılara satıp günlük 40-50 TL kazanç sağladıklarını anlatan Uçar, tarım işçilerinin kazandıkları parayla hem ailelerine destek sağladıklarını hem de bayramda yeni kıyafet almak için hazırlık yaptıklarını belirtti.

GERİDE GÖZÜ YAŞLI EŞ, ANNE, BABA VE ÇOCUKLAR KALDI

Kazada ölenlerden Nesrin Aydın'ın (27) bugün evliliğinin 8'inci ayı olduğu öğrenildi. Yeni evli genç kadının kazada, annesi Azize Kars (52), kayınbabası kamyonet şoförü 2 çocuk babası Seydi Aydın (52) ve kayınvalidesi Ayşe Aydın (47) da can verdi. Kamyonet şoförü Seydi Aydın'ın kayınvalidesi 3 çocuk annesi Kezban Uysal da (67) aynı kazada can verdi.

ANNE- OĞUL CAN VERDİLER

Ölen Durdane Kaya'nın (40) 2 çocuğu olduğu çocuklarından lise öğrencisinin Burak Kaya'nın (15) da aynı kazada can verdiği ve okulu için harçlık biriktirmek amacıyla annesiyle asma yaprağı toplamak üzere yola çıktığı bildirildi.

BİR ÇOK EVE ATEŞ DÜŞTÜ

Ölen bir diğer tarım işçisi Zeynep Uysal'ın (32) ise evli ve 4 çocuğu bulunduğu en küçüğünün ise henüz 1 yaşında olduğu kaydedildi. Kazada Zeynep Uysal'ın kardeşi evli ve 2 çocuk annesi Ümmühan Uysal (30) da hayatını kaybetti. Ölen diğer tarım işçilerinden Ümmühan Demirkol'un (38) evli ve 2 çocuk annesi, Ayşe Yaşar'ın (40) evli ve 2 çocuğu, Fadime Orhan'ın (48) evli ve 2 çocuğu, Zeynep Zengin'in (35) evli ve 2 çocuğu, Zekiye Çetin'in (54) evli ve 2 çocuğu, Yıldız Öztürk'ün (41) de evli ve 2 çocuğunun olduğu öğrenildi

#

06 Tem 2015 - 10:29 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.