Kanallarda Tehlikeli Serinleme

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde yaşları 7 ile 14 arasında değişen 10 çocuk tehlikeyi göze alarak serinlemek için kanalda yüzüyor.

Türkiye’nin en sıcak illerinin başında yer alan Şanlıurfa’da, küçük çocuklar serinlemek için yasak ve tehlikeli olmasına rağmen sulama kanallarını kullanmaya devam ediyor.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Uğurlu mahallesinde aşırı sıcaktan bunalan çocuklar, DSİ'ye ait sulama ve tahliye kanallarına girerek serinlemeye çalışıyor. 'Kanala girmek yasaktır’ uyarı tabelalarına rağmen çocuklar, yüzerek serinlemeyi tercih ediyor. Her yıl onlarca kişinin boğulmasına neden olan kanalda yüzen çocuklar serinlemek için başka çarelerinin olmadığını ifade etti. Boğulma olaylarını en aza indirmek için “her mahalleye bir yüzme havuzu” amaçlanırken koruyucu çalışmalar da devam ediyor.

Şanlıurfa’da her yıl ortalama 20 genç serinlemek için girdiği baraj gölet ve kanallarında yaşamını yitiriyor.

21 Haz 2018 - 10:14 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.