Kaçak 11 darbeci asker yakalandı

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan 11 darbeci asker Ula ilçesi Şirinköy

Kaçak 11 darbeci asker yakalandı
Video için play'e tıklayın

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbeci askerlerin Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip kaydırıldı. Operasyon başlatan jandarma timleri megafonlarla darbeci askerlere yönelik 'teslim olun', çağrılarında bulunmaya başladı.

DARBECİ

FİRAR

İ ASKERLER İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbeci askerlerin Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip kaydırıldı. Operasyon başlatan jandarma timleri megafonlarla darbeci askerlere yönelik 'teslim olun', çağrılarında bulunmaya başladı. Firari askerleri gördüğünü ile süren Üzeyir Çalca, domuz avına giderken 5 kamuflajlı esker gördüğünü, niçin burada bulunduklarını sorduğunda ise tatbikat yaptıklarını söylediklerini belirtti. Çalca, şunları anlattı:
"İki arkadaş mısır tarlasına domuz bekçiliği yapmaya gidiyorduk. Azmak (Dere) içerisinde çatırtı duyduk. Domuzların dere içerisinde olduğunu düşündük. Biraz bekleyip domuz olduğuna kanaat getirince ateş edecektik. Ancak seslerin dereyi geçip tarlaya doğru girdiğini duyduk., O tarafa ışık tuttuk arkadaşımla birlikte. Birdenbire 5 kişi yere yattı. İçlerinden bir tanesi ayağa kalktı. Ne yaptıklarını sorduğumuzda 'Biz tatbikat yapıyoruz' dediler. Biz 5 kişiyi gördük ama azmak içerisinden çatırtı sesleri geliyordu. Daha fazla kişi olabilir."
Üzeyir Çalca, askerlerin nasıl oldukları yönündeki soruya ise üzerlerinde askeri tişört bulunduğunu belirterek, "Altlarında kamuflaş vardı. Ancak dereyi geçtikleri için ıslanmıştı. Zayıf yapıları, yüzleri sakallı ve dağınık bir haldeydiler" dedi.
Üzeyir Çalca, gördüğü kişilerin kendisine gösterilen firari askerlerin fotoğraflarından aynı kişiler olduğunu teşhis etti. Bu gelişme üzernine jandarma komando birlikleri ile Özel Harekat timleri ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı timler bölgeye sevk edildi. Termal kameralı helikopter ve uçaklarda operasyona havadan destek verdi. Operasyon yapan ekipler sık sık 'teslim olun' çağrısında bulunurken, bölgeyi çembere almaya çalışıyor.

9 FİRARİ ASKER DAHA YAKALANDI

Muğla Valisi Amir Çiçek, Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbeci askerlerden '9'unun daha yakalandığını açıkladı.
Vali Çiçek, firari 2 askerin ise çatışma sırasında kaçtığını ve yakalanmasının an meselesi olduğu bildirdi.
BİNBAŞI ŞÜKRÜ SEYMEN DE YAKALANDI İDDİASIYakalanan askerler arasında saldırıya komuta ettiği belirtilen Binbaşı Şükrü Seymen'in de bulunduğu öne sürüldü. Operasyonun ardından yöre halkı bölgede toplanmaya başlarken yakalanan darbeciler askeri araçlarla bölgeden götürüldü.

YAKALANAN ASKERLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen ve Ula'da yaşanan çatışma sonrası yakalan darbeci askerlerin isimleri belli oldu. Binbaşı Şükrü Seymen, Yüzbaşı İsmail Yitğit, Yüzbaşı Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Üstteğmenler Murat Köse, Enes Yılmaz, Mehmet Demir, Muhammet Burak İpek.

VALİ ÇİÇEK: ÇATIŞMA YOK, UYARI ATEŞİ YAPILDI

Muğla Valisi Amir Çiçek, Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde gerçekleştirilen ve darbeci 9 askerin yakalandığı operasyon hakkında bilgi verdi. Operasyonların devam ettiğini vurgulayan Vali Çicek, "Operasyon hala devam ediyor. 9 asker yakalandı, 2 tanesini de arıyoruz, havadan ve karadan sıkıştırıyoruz. Alan daraldı. Bu ekip 11 kişiydi. Bize gelen ihbarlarda 11 ihanet çetesi vardı. Bunlardan 9 tanesini yakaladık. Aldığımız ifadelerde de söylediler. Kendilerinde uzun namlulu silah yoktu. Tabanca vardı. Bunlar hiçbir yere kaçamazdı. Akşam 22.30 ihbar geldi ve operasyon başlatıldı. Operasyon devam ediyor. Yakalananlardan özel ifadeler alınıyor. Yakalandıkları yer ormanlık alan çok ağaç var. Bitki örtüsü çok sık. Bu fırsattan yararlanıp saklandılar. Bu bölgede vatandaşlar ihbar yönünden takdire şayandır. Vatandaşlarımız askerlerin bu bölgede yaşamalarına izin vermediler. Askerlere destek verdiler. Bunlara yiyecek vermediler. Bunlar yalnız kaldı" dedi.

"KAÇMALARI MÜMKÜN DEĞİL"

Vatandaşların duyarlılığına teşekkür eden ve darbeci askerlerin kaçmalarının mümkün olmadığını belirten Vali Çiçek, "Operasyon sırasında çatışma yaşanmadı. Uyarı ateşi yapılmış. Arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler bu yönde. Yakalanan askerlerin ifadelerini su aşamada açıklamak doğru olmaz. Bunlar suçludur. Soruşturma aşamasında bilgi vermek doğru olmaz. 15 Temmuz'dan bu yana kaçıp saklanıyorlar. Emniyet güçlerine teslim olmadılar. Sonuna kadar teslim olmamak için uğraştılar. Ama kaçacak bir yer olmadığı için yakalandılar. Biz kesin 12 kişi diyoruz. Ama bugün burada ihbarı aldığımız sayı 11'dir, diğer kişi bu gruptan ayrılmış. Muğla turizm şehri. Bütün sahil şeridindeki yerlerimiz bu olaylardan etkilenmiştir. Ama güvenlik sorunu yoktur. Muğla hiçbir turizm kuruluşu bunlardan etkilenip rezervasyonları iptal etmemiştir. Bizde Yunanistan'a kaçtığı yönünde bilgi yok. Tur teknelerinde kimlik kontrolü yapıyoruz. Bu kadar güvenlik önlemi aldığımız yerde kaçmaları mümkün değil. Hepsinin kimlikleri belli. Eninde sonunda yakalanacaklar. İhbarların hepsini doğru gibi kabul ettik. Bazı ihbarlar bize yardımcı oldu. Vatandaşların duyarlılığına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

BİR ASKER DAHA YAKALANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen ve Ula'da yakalan darbeci askerlerin sayısı 10'a yükseldi. Devam eden operasyonda yakalanan 9 askerin ardından Mustafa Serdar Özay da yakalanarak gözaltına alındı.

YAKALANAN ASKER SAYISI 11 OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan askerlerden Yüzbaşı Muammer Gözübüyük'te yakalandı. Böylece yakalanan asker sayısı 11 oldu.

01 Ağu 2016 - 08:29 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.