Hem Anne Hem Kızıyla İlişkiye Girdi, Genç Kızdan Doğan Çocuğunu Anneye Boğdurttu

Bursa'da yaşayan polis memuru hamile bıraktığı 21 yaşındaki kadından doğan bebeğini kadının annesine silah zoruyla boğdurdu. Polisin genç kadının

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, kızının yaşadığı ilişki sonucu dünyaya getirdiği bebeği boğarak öldürdüğü iddia edilen Nuray Güven ile bebeğin annesi Ferda D. ve babası polismemuru Murat Cingiliç'in, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılanmasına başlandı. DNA testiyle babası olduğu ortaya çıkan Murat Çingiliç, mahkemedeki ifadesinde suçlamaları reddedip, bebeğin babasının kendisinin olmadığını öne sürdü.

ÇELİŞKİLİ İFADELER SAĞLIK PERSONELİNİ ŞÜPHELENDİRDİ

Gemlik ilçesi kırsal Şahinyurdu Mahallesi'nde oturan Ferda D., 2013 yılında Orhangazi ilçesinde özel bir hastanede erkek bebek dünyaya getirdi ve taburcu oldu. Aynı yılın Haziran ayında aileye telefon açıp, aşı için bebeğin sağlık ocağına getirilmesini isteyen sağlık görevlileri, çelişkili ifadelerden şüphelenince polise haber verdi. Polis, 21 yaşındaki Ferda D. ile annesi 40 yaşındaki Nuray Güven ve babası 45 yaşındaki S. Güven'i gözaltına aldı.

KIZIN ANNESİ İLE İLİŞKİSİ VARMIŞ

Nuray Güven, kızının dünyaya getirdiği bebeğin babasının, kendisiyle de ilişkiye giren Bursa Emniyet Müdürlüğünde görevli, 38 yaşındaki polis memuru Murat Cingiliç olduğunu iddia etti.

SİLAHLA TEHDİT EDİP BEBEĞİ BOĞDURMUŞ

Nuray Güven, doğumdan hemen sonra kucağındaki bebekle buluştuğu Murat Cingiliç'in silahla kendisini tehdit edip bebeği boğdurduğunu, ardından cesedini evlerinin bahçesine gömdüklerini, kızını bir süre sonra başkasıyla evlendirdiğini söyledi.

DNA TESTİ YAPILDI, GERÇEK ANLAŞILDI

Bu ifadeden sonra gözaltına alınan polis memuru Cingiliç, S. Güven, Nuray Güven ve kızları Ferda D., tutuklandı, haklarında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Dava devam ederken, Nuray Güven dışındaki 3 sanık, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yapılan DNA testinde bebeğin annesinin Ferda D., babasının ise Murat Cingiliç olduğu ortaya çıktı.

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI ALDILAR

Yargılama sonunda mahkeme, suçu sabit görülen Ferda D., Murat Cingiliç ve Nuray Güven'e "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, S. Güven'e ise "suç kanıtlarını karartma" suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Tutuksuz sanık Murat Cingiliç'in de tutuklanmasını kararlaştırdı.

Mahkemenin bu kararı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na tebligat yapılmadığı gerekçesiyle Yargıtay tarafından usulden bozuldu.

DNA TESTİNE RAĞMEN ÇOCUĞU REDDETTİ

Kararın bozulmasının ardından şüphelilerin yeniden yargılanmasına başlandı. Duruşmada söz alan Murat Cingiliç, eski ifadelerini tekrarlayarak, DNA testine rağmen bebeğin babası olmadığını öne sürüp, "Olay tarihinde savcıya ifade veren Ferda, bebeğin babasının kim olduğunu bilmediğini söylemiştir. Daha sonra ise benim adımı vermiştir. Doğumdan ve bebeği öldürme olayından haberim yoktur. Ölen bebeğin benden olduğu yönündeki iddiaları da kabul etmiyorum. Haksız yere cezaevindeyim, tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, kısa bir aradan sonra Nuray Güven ile Murat Cingiliç'in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri tarihe erteledi.

01 Şub 2018 - 23:27 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.