Halktan emniyete baltalı, kürekli destek

Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine teröristler kaçtı. Saldırıyı duyan vatandaşlar ellerinde balta ve küreklerle güvenlik güçlerine destek

ERZURUM

'un Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lılar roketatarla saldırı düzenledi.

Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine teröristler kaçtı. Saldırıyı duyan vatandaşlar, ellerinde balta ve küreklerle güvenlik güçlerine destek vermek üzere Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplandı. Toplananlar, polisin isteğiyle bir süre sonra evlerine döndü.

PKK saldırısı saat 01.40 sıralarında meydana geldi. Tarihi Kale ile İstasyon binası arasındaki Pasinler Emniyet Müdürlüğüne, PKK'lı teröristler tarafından roketatarla saldırı yapıldı. Kaplıcalar tarafından yapılan saldırıya, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine teröristler kaçtı. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, silah seslerini duyan bazı kişiler ellerinde balta ve kürekler olduğu halde Emniyet Müdürlüğü'ne destek vermek için geldi. Yaklaşık 500 kişiden bazıları teröristlerle çatışmaya geldiklerini belirterek, "Canımız bu vatana kurban olsun" dedi.

Yaklaşık 2 saat Emniyet Müdürlüğü binası önüne bekleyenler polisin isteği üzerine evlerine döndü. Kaçan Pkklıların yakalanması için Özel Harekat Şube Müdürlüğü tarafından kapsamlı operasyon başlatıldı.

Bu arada Pasinler'de bu sabah ilçenin birçok yerine Türk bayrakları asıldığı görüldü.

KAYMAKAMLIKTAN,

HALK

IN DUYARLIĞINA TEŞEKKÜR

Pasinler Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan roketatarlı saldırıda can veya mal kaybı olmadığı belirtilirken, şöyle denildi:

"Çıkan çatışma sonrası İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ekipleri ve özel hareket polislerimizce geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştır. Roketatarlı saldırı sonrası ilçe halkımızda devletinin yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir. Ülkemizde ve bölgemizde oynanmak istenen bölücülük oyuna vatandaşlarımız gelmemiştir ve gelmeyecektir. Halkımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz."

15 Ağu 2015 - 11:13 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.