FETÖ’nün Jandarma Yapılanması Çözüldü

FETÖ soruşturmaları kapsamında Jandarma Okullar Komutanlığı'nın mahrem yapılanması çözüldü.

AnkaraCumhuriyet Başsavcılığı, Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığı’nın mahrem yapılanmasına ilişkin soruşturmasını tamamladı. 140 şüpheli hakkında düzenlenen iddianamede, FETÖ’nün Jandarma Okullar Komutanlığı’nı “Öğretmen Teğmenler, Jandarma Astsubay Temel Kursu (JATEK), Subay Temel, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO)” olarak 4 müdürlüğe ayırdığı, bunlardan sorumlu genel müdürün Aydın ve İhsan kod adlarını kullanan firari Hüseyin Yurdagül olduğu belirtildi. Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Yurdagül’ün, ByLock kullandığı ve halen firari olduğu ifade edildi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen JATEK Müdürü “Doğan” kod adlı Abdülkadir Erdoğan, çarpıcı itiraflarda bulundu. Örgüt içindeki görevinin JATEK kursiyerlerinin ve öğrencilerinin maneviyatı ile ilgilenmek olduğunu kaydeden Erdoğan, bu görevi Genel Müdür Yurdagül’ün verdiğini ifade etti. Yurdagül ile ayda ya da iki ayda bir görüştüğünü söyleyen Erdoğan, “Toplantılarda, astsubay kursiyer ve öğrencilerle ilgilenen FETÖ mensubu şahısların bir sorunlarının olup olmadığı konuları konuşuluyordu. Bir sonraki toplantının tarihi ve konusu belirleniyordu. Telefonla irtibat kurmuyorduk. Astsubay öğrenciler maaş almaya başladıktan sonra onlarla ilgilenen örgüt mensupları vasıtasıyla ‘himmet’ adı altında para alınıyordu. Bu görevi Şubat 2014’ten Ocak 2016’ya kadar yaptım” dedi.

Örgüt mensubu öğrencilerin ve kursiyerlerin örgütsel durumlarını değerlendirmek üzere isimlerinin yer aldığı flash bellekleri müdür yardımcılarına dağıttığını kaydeden Erdoğan, “Öğrenciler okuldan mezun olduktan ve tayin yerleri belli olduktan sonra manevi durumlarını içerir ‘iyi, orta ve zayıf’ şeklinde derecelendirip oluşturulan raporlar bana ulaştırılıyor, ben de Yurdagül’e rapor veriyordum” diye konuştu.

13 Haz 2017 - 10:12 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.