Düzce Telefon Dolandırıcısının 2 Kuryesi Polis Operasyonuyla Yakalandı

Telefon dolandırıcısının 2 kuryesi polis operasyonuyla yakalandıDÜZCE'de telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıttığı iki kadını dolandıran

Telefondolandırıcısının 2 kuryesi polis operasyonuyla yakalandı

DÜZCE

'de, telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıttığı iki kadını dolandıran kişinin, paranın teslim alınıp kendisine ulaştırılmasında kullandığı 2 kurye polis operasyonuyla yakalandı.

Düzce'de oturan 66 yaşındaki S.K. adlı kadını arayıp kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişi, iddiaya göre isminin FETÖ ile ilişkilendirildiğini, bundan kurtulması için operasyon yapacaklarını söyleyerek para istedi. Paniğe kapılan kadın, evinde bulunan 52 bin lirayı ve 30 bin lira değerindeki ziynet eşyasını poşete koyarak eve gelen Ömer O. adlı kuryeye teslim etti.

Ardından 57 yaşındaki R.Ö. adlı kadını arayan aynı kişi, eşinin isminin kuyumcu soygununa karıştırıldığını, kurtarmak için aynı şekilde para istedi. R.Ö., 2 bin 600 lira para ve 30 bin liralık ziynet eşyasını poşete koyup dolandırıcının söylediği Aziziye Mahallesi'nde bir aracın altına bıraktı. Ömer O., buradan poşeti alarak uzaklaştı.

İki kadının dolandırıldıklarını anlayarak polise başvurması üzerine çalışma başlatıldı. Güvenlik kamera görüntüleri incelenerek eşkali belirlenen Ömer O., Bolu'da saklandığı evde polis operasyonuyla yakalandı. Evde yapılan aramada para ve ziynet eşyaları bulundu. Evde ruhsatsız pompalı tüfek de ele geçirildi.

Ömer O.'nun ifadesi doğrultusunda, parayı kendisinden alıp Şanlıurfa'da yaşadığı belirlenen telefon dolandırıcısına ulaştıran Suriye uyruklu Y.Ş. adlı kadın da Şanlıurfa'dan Bolu'ya gelen yolcu otobüsünde yakalandı. Gözaltına alınan kuryeler Ömer O. ve Y.Ş., emniyetteki işlemleri ardından adliyeye sevk edildi.

25 Ara 2016 - 10:04 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.