Dört Mahallede Şarbon Karantinası

Denizli'nin Çivril ilçesinde görülen şarbon hastalığı nedeniyle Ömerli İnceköy Emirhisar ve Haydan mahalleleri karantina altına alındı.

Çivril’in Emirhisar Mahallesi’nde 2 büyükbaş hayvanın hasta olması üzerine çağrılan veteriner hayvanlara şarbon teşhisi koyunca Tarım İlçe Müdürlüğüne haber verildi. Başvuru üzerine Emirhisar Mahallesi’ne giden ekipler hasta hayvanlardan aldıkları numuneleri İzmir Bornova Veterinerlik Kontrol Enstitüsüne göndererek tahlil yaptırdı.

20 GÜNLÜK KARANTİNA

Numunelerin incelenmesi sonucunda hayvanlarda şarbon hastalığı tespit edildi. Bunun üzerine Emirhisar Mahallesi ve merayı ortak kullanan Ömerli, İnceköy ve Haydan mahallelerinde 20

günlük karantina ilan edildi.

Karantina sürecinde Emirhisar, Haydan, Ömerli ve İnceköy mahallelerindeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların aşılanacağı, hastalık tespit edilen iki büyükbaş hayvan itlaf edilerek kontrollü bir şekilde gömüldüğü ifade edilirken karantinanın tedbir amaçlı uygulandığı ve aşılama bittikten sonra kaldırılacağı belirtildi.

MYNET

#

16 Kas 2017 - 08:22 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.