Depremin İlk Bilanço Bilgileri; 8 Ölü Çok Sayıda Yaralı Var

İlk gelen bilgilere göre İran'da 6 Erbil'de 2 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda kişi ise yaralandı.

Kerkük, Erbil ve Bağdat'ta da çok şiddetli hissedilen depren Türkiye'den de hissedildi. 7, 3 büyüklüğündeki depremSüleymaniye'deki 8 köyde hasara yol açtı.Depremin ardından ülke genelindeki camilerde sela okundu.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

İran televizyonu tarafından verilen bilgiye göre: İran'da en az 6 kişi hayatını kaybetti.

Erbil'de ise 2 kişinin hayatını kaybetti, 50 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

TÜRKİYE'DE KORKUYA NEDEN OLDU

Deprem, Diyarbakır, Mardin, Batman, Hakkari'de de korkuya neden oldu.

Yaklaşık 40 saniye süren deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini sokağa attı.

SAĞLIK BAKANLIĞIHAREKETE GEÇTİ

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada: "Irak'tan gelecek talebe göre hazırlık yaptık.." Denildi.

SINIR HATTINDAKİ HASTANELERE UYARI

Sağlık Bakanlığı sınır hattındaki şehirlerdeki hastaneleri her türlü acil müdahaleye karşı hazır olmaları için uyardı. Hastaneler acil müdahale ve diğer konular için teyakkuz halinde. UMKE ekipleri de muhtemel müdahale ve kurtarma çalışmaları için hazır bekliyor.

Cizre Devlet Hastanesi acil servinin kısa süreliğine tedbir amaçlı boşaltıldı.

Mardin'de çocuğunu kucaklayarak sokağa çıkan bir vatandaş, "Depremi eşim bayağı hissetti. Eşim panikledi bu yüzden çok korktum" dedi.

Deprem Hakkari’nin Çukurca, Yüksekova ve Şemdinli ilçesinden de hissedildi.Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, depremde can ve mal kaybının olmadığını belirterek, depremin merkez üssüsünIrak’ın Süleymaniye kenti olduğunu söyledi.

İRAN VE AZERBAYCAN'DAN DA HİSSEDİLDİ


Deprem İran’ın Kirmanşah ve batı Azerbayncan eyaletlerine bağlı şehirlerde de hissedildi.

Depremin ardından 4.9 ve 4 büyüklüğünde artçı sarsıntılar paniğe neden oldu. Yetkililer ölü ya da yaralı sayısına ilişkin henüz net bir açıklama yapmadı.

TÜRK KIZILAYI'NDAN AÇIKLAMA


Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Irak'ta meydana gelen 7,2'lik depremin ardından Erbil'deki Türk Kızılayı ekibinin bölgeye hareket ettiğini, öncü bir araç ve müdahale ekibinin de karayoluyla Türkiye'den yola çıktığını bildirdi.Kınık, "Erbil'deki ekibimiz bölgeye hareket etti. Öncü bir araç ve müdahale ekibimiz de karayoluyla Türkiye'den yola çıktı. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz." dedi.

Türk Kızılayı ayrıca depremden dakikalar sonra Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Irak'ın Süleymaniye kentinde meydana gelen ve ülkemizde de hissedilen deprem sonrası ekiplerimiz bölgeye sevkedilmiştir" ifadelerini kullandı.

MİLLİYET

12 Kas 2017 - 23:20 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.