Cumhuriyet Başsavcısından acı ama gerçek itiraf

Yeşilay Şanlıurfa Şubesinin 4..'sü düzenlenen iştişare toplantısına katılan ve burada önemli açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan

Cumhuriyet Başsavcısından acı ama gerçek itiraf
Video için play'e tıklayın

Umut DELİ

Yeşilay Şanlıurfa Şubesinin 4..'sü düzenlenen istişare toplantısına katılan ve burada önemli açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Cezaevinde tutuklu bulunanların 3'te biri uyuşturucudan yattığını açıkladı.

Özel bir mekanda gerçekleşen toplantıya Şanlıurfa Yeşilay Şube Başkanı Muharrem Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Milli eğitim Müdürü Metin İlci, STK temsilcileri, kamu kurum müdürleri ve basın mensupları katıldı. Siyesilerin olmadığı toplantıda konuşan Yeşilay Şube Başkanı Muharrem Çelik, büyük bir güçlükle uyuşturucu ile mücadele edildiğini ve bunun içinde AMETEM gibi yerlerin en kısa sürede açılmasını istedi. Burada önemli açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ise, Şanlıurfa Cezaevinde yatanların 3'te 1'nin uyuşturucudan tutuklu olduğunu belirtti.
Cumhuriyet Başsavcısı Kuş, " İlk olarak uyuşturucu ile mücadele kapsamında destek ve gayretlerinizden ötürü çok teşekkür ediyorum. Uyuşturucu ve sigara çağımızın vebası, sadece bizim değil Türkiye ve Dünya'nın da gerçekten başının belası ve kurtulmak için her türlü çabayı, masrafı, gayreti gösterdiği bir bela aslında. Ama bağımlılık derecede insana yapıştığı için, kurtulması da bir o kadar zor ve kolay değil. Ciddi gayretler, çabalar ve masraf gerektiriyor, ama tabi bu ciddi masraf ve gayet istendiği için geri atma içerisinde değiliz tam tersine daha çok çaba ve gayet gösteriyoruz. Burada bunu ifade etmek istiyor ve üzüntü ile söylüyorum, Yeşilay’a layık bir yer yok, Urfa gibi bir yerde böylesine mevcut bir alanda çalışmak ve çaba sarf etmek kolay değil ancak kendi imkanları ile yapılacak bir şey burada iş adamlarımıza ve kamuoyuna büyük görev düşüyor. Genel olarak bakıldığında ne yazık ki Cezaevinde tutuklu bulunanların üçte biri uyuşturucudan yatıyor. Ya satmış, ya ticaretini yapıyor, ya bağımlı vs. gibi uyuşturucu konulu suçlardan yatıyor. Ümit ediyoruz ki ailelerde başına gelmeden ya da çocuklarının bu illete düştüğünde fark edip olgun bir şekilde yaklaşım sergiler. Bizlere müracaat eder. Bizde elimizden geleni yapar onlara destek çıkarız ve çıkmaya devam ederiz. Bu anlamda herkese büyük görev düşüyor. Ben şahsım adına Yeşilay’a bir kez daha bu çabalarından dolayı teşekkür ediyorum" Diye konuştu.

#

17 Eki 2015 - 12:21 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.