Çocuk gelin skandalından 'taciz' çıktı

ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde dedeleri Mehmet Emer'in 'çocuk gelin olmasınlar' diyerek suç duyurusunda bulunup gündeme getirdiği

ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde dedeleri Mehmet Emer'in, 'çocuk gelin olmasınlar' diyerek suç duyurusunda bulunup gündeme getirdiği torunları 13 yaşındaki F.E. ve 15 yaşındaki G.E.'nin, cinsel tacize uğradığı ortaya çıktı.

Elmalı İlçesi'nde yaklaşık 10 yıl önce anneleri vefat eden 13 yaşındaki F.E. ve 15 yaşındaki G.E.'nin Elmalı Anadolu Lisesi'nde okurken, üvey anneleri ve babaları tarafından okuldan alınıp aile içi nişan töreni yaptıkları haberi üzerine, CHP kadın kolları görevlilerinden oluşan bir heyeti ilçeye gönderdi. Heyette CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı İlkay Budak, Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Selda Koç, Kadın Kolları Antalya İl Başkan Yardımcısı Öznur Özçoban, Elmalı İlçe Sekreteri Önder Karakaş, Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatlarından Kadir Çetinkaya ve Polat Balkan yer aldı.

Elmalı'nın Eskihisar Mahallesi'ne giden heyet, çeşitli görüşmeler ve incelemeler sonrası bir rapor hazırladı. Raporda baba Murat Emer'in, eşi vefat ettikten sonra çocukları G. ve F.'yi kendi isteğiyle dedeleri Mehmet Emer'e bıraktığı, dede ve babaannenin yaklaşık 10 yıl boyunca torunlarına baktığı, okul masrafları başta olmak üzere tüm gereksinimlerini karşıladığı anlatıldı. Bu süreçte torunların adeta el üstünde tutulduğu ve hiçbir ev- tarla işinde çalıştırılmadığına değinilerek, yaklaşık 3 yıl kadar önce baba Murat Emer ve üvey annelerinin, kardeşlerin rızasına aykırı olarak, çocuklarını dedelerinden aldığı kaydedildi.

ÇOCUKLAR İÇİN ZORLU GÜNLER BAŞLADI

Bu tarihten sonra çocuklar için zorlu günler başladığı belirtilen raporda, şöyle denildi:

"Çocuklar okuldan geldikten sonra, olağan çalışma zamanları dışında dahi, yaz dönemi öğle sıcağında, gece yarısına kadar tarım işlerinde çalıştırılmışlardır. 13 yaşındaki F.'yi, rızasına aykırı olarak, üvey anne B.'nin dayısının oğlu ile aile içi nişanlamışlardır. Diğer çocuk G. de bir diğer akrabası ile nişanlamıştır. Büyük çocuk G. yaşadıklarının etkisiyle 2015 yılı YARIYIL tatili öncesinde intihar girişiminde bulunmuş ve Elmalı Devlet Hastanesi'nde tedavi edilerek sağlığına kavuşmuştur. Çocuklar okullarında, takdir- teşekkür belgeli başarılı birer öğrenci olmalarına karşın, babaları tarafından öğrenim hayatlarına davam etmeleri engellenmek istenmiştir. Ayrıca beyanlara göre; çocukların, babanın evine geçmeleri sonrası başarı durumları da azalmıştır."

EVLENDİRİLECEK KİŞİLER ÇOCUKLARI TACİZ ETMİŞ

Raporda şok bir detaya da yer verildi. 2014 yılı Ekim ayında, baba Murat Eker'in, konut dokunulmazlığını ihlal, tehdit ve kızlarına taciz suçlamaları iddiasıyla çocukların nişanlandırıldığı H.E. ve S.Ç. hakkında Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Mağdur çocukların, şubat ve mart aylarında verdikleri ifadelerinde ısrarla, zorla evlendirilmeye çalışıldıklarını beyan ettiği, baba Murat Emer'in 30 Haziran'da şikayetinden vazgeçtiği anlatılan raporda şunlar anlmatıldı:

"Anılan dosyada tehdit suçu açısından ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği, diğer suçlar açısından soruşturmanın devam ettiği tespit edilmiştir. Ayrıca baba Murat Emer tarafından suçlama yöneltilen H.E. ve S.Ç'nin, mağdur kızların evlendirilmek istenildiği kişiler olduğu tespit edilmiştir."

DEDE KIZLARI OKUTMAK İSTİYOR

Babanın ekonomik durumunun son derece iyi olduğuna da değinilen raporda, buna rağmen çocukları okutmak yerine, okul masrafları bedeliyle eşya alıp, evlendirmeyi tercih ettiği kaydedildi. Buna karşı dede Mehmet Emer'in torunlarının okuması için her şeyi yapacağını, ekonomik gelirinin yeterli olduğunu, ancak gerekirse yeleğini bile satacağını, tüm geliri ve maneviyatı ile torunlarına destek olacağını beyan ettiği de kaydedildi.

KARDEŞLER OKULA DÖNÜYOR

İki kız kardeşin zorla evlendirilmek istendiği olaya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü de harekete geçti. İki kız kardeşin, 12 yıl zorunlu eğitim kanunu kapsamında önümüzdeki eğitim- öğretim yılından itibaren okullarına döneceği, gerekirse barınma hizmeti de verileceği belirtildi. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Valilik imzasıyla Elmalı Kaymakamlığı'na bu konuda yazılı talimatta bulunduğunu belirten Milli Eğitim müdürü Osman Nuri Gülay şunları söyledi:

"Çocuklar mutlaka okullarına devam edecek ve tamamlayacak. Okulun psikolojik danışmanı ve rehber öğretmeni de çocukların okula devamı yönünde psikolojik ve rehberlik hizmetine başladı. Aileler ziyaret ediliyor. Netice itibariyle çocuklarımız ortaöğretimlerini tamamlayacak."

Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerinin yaptığı incelemede, nişanlandırılan kardeşlerin bu yaz döneminde evlendirilmek istendiğinin belirlendiğini kaydeden Gülay, "Özellikle kız çocuklarımızın, tüm çocuklarımızın okuması gerekiyor. 12 yıl kesintisiz eğitim kanunen zorunlu. 2 çocuğumuz da bu kapsamda okutulacak" dedi. Gülay, çocukların okula devamı için gerekirse pansiyon hizmeti verileceğini de dile getirdi.

#

29 Tem 2015 - 06:37 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.