Cizre'de polise bombalı tuzak

ŞIRNAK'ın sokağa çıkma yasağı süren Cizre İlçesi'nde PKK'lılar devriye görevi yapan güvenlik güçlerinin geçişi sırasında yoldaki

Patlamada 5 polis yaralanırken, yardıma gelen polislere PKK'lılar ateş açtı. Öğleden sonra telefon ve internet hatlarının açıldığı Cizre'de bugünden itibaren 3 market de vatandaşların alışveriş yapması için sabahtan akşama karar açık tutulacak.

Şırnak Valiliği tarafından geçen cuma günü saat 20.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre'de yasak devam ederken, PKK'ya yönelik operasyonlar da aralıksız sürüyor. Şırnak Valiliği, bugün ilçede devriye görevi yürüten güvenlik güçlerine rögar içine yerleştirilen patlayıcı ile düzenlenen saldırıda 5 güvenlik görevlisinin yaralandığını açıkladı. Yaralıları almaya giden kurtarma ekiplerine de el bombası ve silahlarla ateş açıldığı belirtilen Şırnak Valiliği'nin açıklamasında şöyle denildi:

"11.09.2015 günü saat 10.45 sıralarında Cizre ilçemizde araçla devriye görevini ifa eden güvenlik güçlerimize karşı, rögar içine yerleştirilmiş patlayıcının patlatılmasıyla saldırı düzenlenmiş. Saldırı sonucu 5 personelimiz yaralanmıştır. Ayrıca yaralı personellerimizin tahliyesi sırasında kurtarma yapan ekiplerimize yoğun şekilde el bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

TELEFON VE İNTERNET HATLARI AÇILDI

Cizre'nin Nur ve Cudi mahallelerinde dün gece boyunca silah sesleri yükselirken, bugün de çeşitli mahallelerde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışmalar yer yer sürdü. İlçede 8 gündür cenazeler defnedilemediği için çatışmalarda ölenlerle ilgili çeşitli rakamlar ortaya atıldı, ancak kaç kişinin öldüğüne ilişkin kesin bilgiye ulaşılamadı.

İlçede kapalı olan telefon ve internet hatları bugün öğleden sonra devreye girdi. GSM hatları ve internetin sabahtan akşam saatlerine kadar açık kalacağı ve akşamları yine kapatılacağı belirtildi.

Yine öğleden sonra vatandaşların alışveriş yapabilmesi için 3 market açıldı. Bu marketlerin sabahtan akşama kadar açık tutulacağı belirtilirken, ilçede açık olan tek fırının önünde yine uzun kuyruklar oluştu. Fırından yine aile başına 5 ekmek veriliyor.

Cizre'de sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle bir haftadır çöpler toplanamadı. Halk, biriken çöplerin üzerlerine kendi imkanlarıyla kireçler döküp, yakmaya başladı.

VALİLİK ÖLEN BEBEKLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi'nde ölen 30-35 günlük bebekle ilgili yapılan otopside bebeğin üzerinde ateşli ve delici alet yarası olmadığı açıklandı. Halen cesedi Şırnak Devlet Hastanesi morgunda bulunan bebeğin kesin ölüm nedeninin Adli Tıp incelemesinde belli olacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Cizre İlçe Belediyesine ait 73 DY 205 plakalı cenaze aracı ile belediye görevlilerince İdil Caddesi üzerinde bulunan camiden 07.09.2015 günü alındığı ifade edilen ve halen Şırnak Devlet Hastanesi morgunda bulunan ismi ve açık kimliği tespit edilemeyen 30-35 günlük bebekle ilgili olarak savcılıkça yaptırılan otopsi sonucunda bebek üzerinde ateşli ve kesici, delici alet yarası olmadığı tespit edilmiştir. Kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu'nca alınan doku örneklerinin incelemesi sonucu ortaya çıkacaktır. Bebekle ilgili olarak şu ana kadar ilgili birimlere yakınları tarafından herhangi bir müracaatta bulunulmamıştır."

#

11 Eyl 2015 - 15:13 - Asayiş

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.